Du er ikke lei Iphone

Du er ikke lei Iphone

Skal du ha Iphone til jul og før nyttår, må du være kjapt ute. Ifølge Netcom og en rekke butikker Amobil har vært i kontakt med selges det Iphone-telefoner nå i et tempo før jul som nesten er på nivå med dagene etter lanseringen i sommer.

Selger fra 5 til 20 telefoner dagen

Nils Erlimo (Foto: Expert)
Nils Erlimo (Foto: Expert)

Av småutsalgene meldes det om alt fra to-tre salg for dagen til 15 på det meste for større butikker i store byer. Representativt for dem alle er at Iphone befinner seg trygt blant de ti mest solgte telefonene i butikken.

I Norge har Netcom solgt telefonen fortrinnsvis gjennom Telebutikk-kjeden og Expert, men har siden sluppet salget løs over flere kjeder, deriblant Elkjøp og Klart Svar. Samtlige melder om svært godt salg av telefonen før jul, såpass at enkelte nå begynner å gå tom.

– Det er ikke sjans å få tak i 8 GB-utgaven lenger, og den hvite utgaven er vi også tom for, sier en forhandler i Stavanger-området til Amobil.

– Det føles som om annenhver telefon før jul nå er en Iphone, sier en Tromsø-forhandler.

De gode salgstallene bekreftes også av de store kjedene Expert og Elkjøp. Kommunikasjonsrådgiver Nils Erlimo i Expert sier til Amobil at salget tar seg opp i disse dager.

– Vi selger bra med Iphone, som forventet.

– Vi er snart utsolgt

Øyvind Vederhus (Foto: Netcom)
Øyvind Vederhus (Foto: Netcom)

Hos Netcom tar de beskjeden om godt salg bra. Men Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom virker ikke overrasket.

– Salget har vært en morsom berg-og-dalbane. Det roet seg litt etter det fantastiske salget i starten, men tar seg ekstremt opp nå før jul, sier Vederhus til Amobil.

– Salget er såpass godt at vi holder på å gå tom. Ikke bare for én enkelt utgave, men for alle tre modellene.

Vederhus lover at Netcom skal skaffe nye eksemplarer til veie så fort de kan, men kan ikke love noe før jul. Trolig blir det først over nyttår at operatøren får inn nye eksemplar.

– Vi har litt igjen på lager nå, men dersom en virkelig skal ha Iphone til jul må en forte seg nå, sier Vederhus til Amobil.

Fallende interesse i Sverige

Da Iphone ble sluppet på det norske markedet, samtidig som verdenslanseringen, oppsto det lange køer utenfor det lille antallet butikker som solgte telefonen. Rekordinteresse og eventyrlige salgstall gjennom sommeren ga Apple plassen som en av verdens største mobilprodusenter målt i omsetning og plassen over Microsoft på andeler i smarttelefonmarkedet.

Nå melder svenske butikker at salget av Iphone er dalende, og interessen liten i forhold til hva den var for et halvt år siden. Mens Telia inntil nylig hadde enerett på å selge telefonen gjennom sine butikker i Sverige, har operatøren nå sluppet andre kjeder til - med Iphone trygt bundet til Telia på abonnementsiden.

– Vi hadde håpet på høyere salg. Vi går fortsatt og venter på at det skal skyte fart. Vi tror at den (Iphone, red.anm) kommer til å selge bra under julehandelen, men vi får så se om vi også selger bra med den senere, sier Daniel Lindholm, sjef for butikkjeden The Phone House, til IDG.

En annen kjede, Dialect, er enda dystrere i sin virkelighetsbeskrivelse.

– Konsumentenes interesse har definivt svalnet av ettersom telefonen fortsatt er for dyr. Men vi merker at interessen er der blant bedriftskundene, sier sjef i Dialect Joje Måbrant, til IDG.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen