Du er en vanesurfer
Teknofil

Du er en vanesurfer

Microsoft lanserte for ikke lenge sin siste utgave av nettleseren Internet Explorer 8. Ifølge en undersøkelse de har gjennomført er nordmenn flest vanedyr på nett.

Holder seg til faste nettvaner
Microsofts undersøkelse er utført over hele Europa og resultatene viser at norske databrukere er blant de som er mest skeptiske til å oppsøke nye sider på Internett. Hele 71,4 prosent av norske databrukere oppgir at de har maks seks faste nettsider de besøker når de går på nett. Ifølge Microsoft risikerer nordmenn å gå glipp av mye interessant på nett på grunn av sine fastlagte surfevaner.

- Det finnes utrolig mange spennende sider innenfor eksempel nyheter, shopping, sport og underholdning som ligger ”uoppdaget” der ute. Undersøkelsen viser at de fleste europeere kun er inne på seks ulike websider når de surfer, dette betyr at hele 99,9 prosent av nettets 231 510 169 websider står ubesøkt, sier Isabella Alveberg, direktør for Windows i Microsoft Norge i en pressemelding.


Ifølge undersøkelsen er det nyheter som står i fokus når nordmenn går på nett. Nær en fjerdedel av all tid vi bruker på nett går med på nyhetssider. Nest mest populært er surfing på sosiale nettsamfunn og oppdatering av disse. 21 prosent av tiden vår på nett går med på dette. I snitt bruker nordmenn mellom 30 minutter og to timer på nett daglig.

Google på topp
Selv om nyheter kanskje er det vi bruker mest tid på, så er det ikke disse nettsidene norske databrukere besøker oftest. Ifølge nettstedet Alexa.com som fører oversikt over verdens nettvaner så er dette de nettsidene norske databrukere besøker mest:

1.   Google.no
2.   Youtube.com
3.   Facebook.com
4.   Google.com
5.   Live.com
6.   VG.no
7.   Finn.no
8.   MSN.com
9.   Yahoo.com
10. Nettby.no

Som oversikten viser er det kun en rendyrket nyhetsside på topp 10 listen hvor VG figurerer på 6. plass. Det er tydelig at vi etterlater langt flere hyppige besøk og klikk på nettsamfunn og søkemotorer.

Nysgjerrige på nye tjenester
Microsoft på sin side mener det er sikkerhetsaspektet som medfører at vi her i landet er lite nysgjerrige mens vi er på nett. 15 prosent av de forespurte i undersøkelsen oppgir også dette som årsak til at vi ikke legger om våre nettvaner.

Samtidig skal det også sies at nordmenn er blant de som er raskest ute til å knytte til seg nye nettfenomener og tjenester. Selv om vi her i landet kanskje ikke er blant de som har størst vilje til å besøke nye nettsider på fast basis, så er vi nok ikke uvillige til å klikke på nye lenker og gå innom andre nettsider når vi er ute etter spesifikk informasjon.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen