Du er den største trusselen

Det lages stadig flere virus til mobiltelefoner, og sjansen for at mobiltelefonen din blir infisert øker tilsvarende. Men det er stort sett din egen feil, mener antivirusselskapet F-Secure. I et intervju med ZD Net, forklarte F-Secures Patrik Runald hvordan de fleste virus finner veien inn i mobilen: Du slipper dem inn.

De fleste mobilvirus hittil lages med tanke på å angripe det smarte operativsystemet Symbian. Men i følge Runald, er sikkerheten i Symbian "nokså god".

Overser advarsler
- Alle virus vi har sett hittil er avhengige av at brukeren selv installerer dem, og overser tre eller fire sikkerhetsadvarsler. Så det er egentlig ikke noen svikt i operativsystemet, sier Runald til ZD Net.

Grunnen til at så mange ignorerer advarslene når de installerer virus, kan være at advarslene inneholder uklare instrukser, forteller Runald.

Hvis du får et program fra andre blåtannenheter i nærheten, kan du oppleve å få spørsmålet om du vil installere dette nå eller ikke. Velger du "nei", kan du fortsatt få det samme spørsmålet opp til flere ganger. Mange blir derfor lei av maset, og velger til slutt "ja" og infiserer dermed telefonen sin. I slike situasjoner oppfordrer Runald mobilbrukere til å rett og slett gå et annet sted.

- Blåtann har en veldig begrenset radius, mellom 15 og 20 meter. Gå inn i blåtann-innstillingene på mobilen din og deaktiver blåtann eller synlighet for andre enheter, sier Runald.

(Kilder: ZD Net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen