Du vil ikke tro hvem som eier den største Bitcoin-lommeboka
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/167671844)

Du vil ikke tro hvem som eier den største Bitcoin-lommeboka

Har en samlet verdi på 730 millioner kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i høst slo FBI til mot det beryktede nettstedet Silk Road, hvor det blant annet ble handlet med narkotika. Den foretrukne valutaen var Bitcoin, og de føderale agentene beslagla Bitcoin-beholdningen til Silk Road-sjef Dread Pirate Roberts – som er mistenkt å være amerikaneren Ross Ulbricht.

Beslagleggelsen har følgelig gjort FBI til verdens største eier av én enkel Bitcoin-lommebok, eller individuell beholdning. I dag eier byrået totalt 174 000 Bitcoins, noe som tilsvarer cirka 730 millioner kroner med den digitale valutaens nylige kursnivå.

FBI ikke rikest

Til tross for dette er ikke FBI den rikeste Bitcoin-forvalteren. Den æren tilhører Bitcoins mystiske oppfinner «Satoshi Nakamoto», som gravde ut 1 million Bitcoins i valutaens tidlige dager. Denne summen er derimot spredt over mange lommebøker.

Antall Bitcoin-kjøpere er for øvrig ukjent, men er antakelig mindre enn det medieoppmerksomheten skulle tilsi. Det er færre enn en kvart million mennesker som eier en Bitcoin, ettersom det kun finnes cirka 250 000 adresser med minst én Bitcoin. Én person kan imidlertid eie flere adresser som et sikkerhetstiltak, slik at antallet kan være enda lavere.

Heftig infografikk:
Her er historien om Bitcoin »

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen