Du trodde du var god i beer-pong?
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Du trodde du var god i beer-pong?

Mot denne roboten ville du vært sjanseløs.

I fjor skulle den avanserte KUKA-roboten møte en proff ping-pong-spiller til dyst, men dessverre viste kampen seg å være avtalt spill. Det var bare et usselt reklamestunt fra robotprodusenten.

Med beer-pong er det derimot annerledes, selv om det kanskje ikke er like krevende for en robot å kaste ping-pong-baller oppi ølglass som å spille ping-pong.

Nå har selskapet Empire Robotic vist frem sin beer-pong-spillende maskin på forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas, skriver Tech Crunch. Den er er så treffsikker at den ville ha drukket deg under bordet uten å ha løftet et eneste glass. Se selv:

Griper tak i hva som helst

Versaball-roboten kan riktignok mer enn å spille beer-pong. Den er utviklet for å kunne gripe tak i ting og løfte dem, uten at handlingen er programmert på forhånd. Dette inkluderer også skarpe gjenstander, som glass.

Robothånden, eller «gripeballen» eller hva man skal kalle den, er fylt med et materiale som kan minne om sand. For å gripe tak i noe, fylles ballen med luft, før luften trekkes ut igjen idet objektet plukkes opp. Når luften suges ut, vil sanden på innsiden ha festet grepet.

Her ser du hvordan Versaball griper tak i knust glass:

Hvor lang tid tar det før vi får en skikkelig kamp?
Se oppvisningskampen mellom KUKA og bordtennis-proffen her »

(Kilder: YouTube, Tech Crunch)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen