- Du skylder 1152 billioner kroner

Har du noen gang blitt sjokkert over en mobilregning i tusenkronersklassen som har dumpet ned i postkassen din, og lurt på hvordan i all verden du skulle betale den? Ikke spesielt gøy, men bare smuler av barnemat i forhold til regningen Yahaya Wahab mottok nylig.

Da den 63 år gamle malayseren åpnet konvolutten åpenbarte det seg et beløp av kosmiske dimensjoner. Operatøren krever nemlig småpene 1 152 billioner kroner (806 billioner malaysiske Ringgit). I følge nettstedet News24.com skal Wahab nesten ha besvimt da han så beløpet. Telekom Malaysia krever at mannen betaler beløpet innen ti dager.

Regningen gjelder i følge Wahab et fasttelefonabonnement som tilhørte hans avdøde far. Dette ble sagt opp i januar, og han betalte da et utestående beløp 150 kroner (84 ringgit). Telekom Malaysia sendte imidlertid en ny regning for det som påstås å være samtaler foretatt nylig.

Det er ikke klart om regningen er sendt ut ved en feil, eller om telefonlinjen har vært misbrukt. – Om selskapet har lyst til å trekke regningen inn for retten, slik som de nevner i brevet, er jeg klar for å møte dem. Faktisk kan jeg ikke vente med å møte dem, skal Wahab ha sagt i følge avisen New Straits Times.

En anonym sjef i Telekom Malaysia har i følge News24.com sagt at selskapet er kjent med gigantregningen, og at de skal se på saken.

For ordens skyld, 1 152 billioner kroner skrevet fullt ut ser slik ut:
1 152 000 000 000 000 kroner. Det norske oljefondet har til sammenligning en verdi på omtrent én billion. For 1 152 billioner kan du bli den stolte eier av ikke mindre enn 144 000 000 000 Nokia 8800 til 8000 kroner stykket, eller omtrent 164 571 428 eksemplarer av Idar Vollviks nye superbil Koenigsegg CCX.

(Kilder: TheRegister.co.uk, News24.com, Wikipedia.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen