Du må vente enda lenger på Java-fri nettbank
(Bilde: Oracle, BankID)

Du må vente enda lenger på Java-fri nettbank

Den nye BankID-versjonen utsettes.

Java er som kjent et svært utbredt programmeringsspråk, men har i lang tid slitt med en rekke sikkerhetshull, noe som i fjor kulminerte med at både myndigheter og eksperter rådet folk til å rett og slett deaktivere programvaren.

For nordmenn er et av de mest alvorlige aspektene ved Java-problemene at plattformen benyttes av den elektroniske identifikasjonsløsningen BankID, som brukes ved pålogging på banktjenester. BankID har rundt 3 millioner brukere i Norge.

I fjor ble det meldt at den nye versjonen av BankID skulle kvitte seg med Java, og senere kom det frem at den Java-frie løsningen skulle bli tilgjengelig i slutten av august.

Blir forsinket

Som Aftenposten nå melder er lansingen av den nye BankID-versjonen imidlertid blitt utsatt cirka én måned, og vil dermed være klar på tampen av september i stedet.

Årsaken til forsinkelen er rett og slett at BankID Norge ønsker å forsikre seg om at den nye versjonen er god nok før lanseringen.

– Vi har et langt prosjekt bak oss, så jeg synes ikke en måneds utsettelse er noe å snakke om. Det er en vurdering vi har gjort for å bedre kvaliteten, sa kommunikasjonssjef i BankID Norge, Hege Steinsland, til Aftenposten. Hun la til at ytterligere forsinkelser er svært usannsynlig.

Bankene trenger tid

Det vil riktignok gå litt tid fra den Java-frie BankID-versjonen blir tilgjengelig til den faktisk blir tatt i bruk, og det nøyaktige tidspunktet vil variere noe fra bank til bank. Overfor Aftenposten sier DNB at de vil trenge mellom to og tre måneder fra slutten av september, mens Nordea og Sparebank1 trenger rundt en måned.

Java hadde nylig over 100 sikkerhetshull: Mange av dem er allerede blitt utnyttet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen