– Dataspilling er ikke skadelig
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

– Dataspilling er ikke skadelig

Undersøkte spillvanene til 2000 norske ungdommer.

Gjør ungdom som spiller mye dataspill det dårligere på skolen, og er de mer utsatt for psykiske problemer? Nå har tre forskere undersøkt hvilke negative konsekvenser som er egentlig kan knyttes til dataspill, skriver Forskning.no.

Hele 2000 ungdommer i alderen 13-17 år deltok i den nasjonale studien, som har gått over to år. Resultatet må sies å være betryggende for alle som bruker mange timer på å spille hver uke.

– Vi fant svært svak sammenheng mellom økning i tid brukt på dataspill og endring i problemer som depresjon, dårlige skoleprestasjoner og atferdsproblemer, sier forsker Geir Scott Brunborg ved Statens institutt for rusmiddelforskning til Forskning.no.

Økt spillavhengighet er derimot farlig

Det har altså lite å si om du spiller dataspill i timevis, men det du bør være obs på er spillavhengighet. Forskerne så en klar sammenheng mellom spillavhengighet til PC-spill og psykiske problemer.

Eksempler på gryende spillavhengighet er hvis du bli sint av at du ikke får spille når du vil, eller at du mister kontroll over spillingen. Hvis spilling fører til konflikt med foreldre, eller at du prioriterer dette over andre fritidsaktiviteter eller skole, kan det også være faresignaler.

Forskerne bak studien er derimot ikke sikre på om det er dataspillavhengigheten som utløser psykiske plager, eller omvendt.

Hvor mange timer bruker du på spill i uken? Kommenter i forumet nederst!

Hva med å få med mutter'n på League of Legends?
Dataspill gjør deg jo yngre »


(Kilder: Forskning.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen