– Du kan ikke fange en hacker!
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

– Du kan ikke fange en hacker!

Sa den amerikanske tenåringen, kort før FBI fikk kloa i ham.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En tenåring i Texas har innrømt straffeskyld og kan vente seg en dom på opp til ti år i fengsel, etter å ha drevet med trusler, «swatting» og netthets over en lengre periode. Dette skriver Ars Technica.

Nittenåringen hadde tydeligvis lagt byen Marshall i Minnesota for hat. I flere måneder plaget han ansatte ved den offentlige skolen i byen, og ringte flere ganger til nødtelefonen for å provosere til nødutrykning med væpnet politi.

Truet politikvinne

I april 2015 var han tydeligvis så fornøyd med seg selv at han ringte opp en politikvinne utplassert ved skolen, og skrøt av at det var umulig å fakke ham, «fordi han var en hacker».

Deretter sa noe av det dummeste du kan si til en ansatt i det amerikanske politiet:

– Du er en forpult, feit lesbe. Jeg vil drepe familien din, jeg vil drepe familien din. Jeg vil sikre at du ser meg drepe familien din. Jeg skal ringe inn bombetrusler til huset ditt hver dag, bare for å hisse deg opp. Og så skal jeg masturbere til det hele. Hva føler du nå? Hvordan føles det å vite at jeg er en hacker?

Hvorvidt det var dette som fikk FBI til å reagere vites ikke, men han får nok raskt noen ekstra år i fengsel for å ha truet en polititjenestekvinne.

Var ikke så vrien å fange likevel

Det viste seg uansett at det ikke var så veldig vrient for FBI å fakke denne «hackeren». Glupingen hadde blant annet brukt epostadressen anonymously.lulzsec@gmail.com og Twitter-navnet @RIURichHomie, og dermed var det bare for FBI å be Google og Twitter utlevere informasjonen om kontoene.

Slik fant de ut at de hadde blitt brukt fra samme adresse i byen Cypress i Texas, hvor det «tilfeldigvis» bodde en fyr som tidligere hadde vært i avhør i forbindelse med et DDOS-angrep på en skole.

Det var med andre ord mulig å fange en hacker likevel. I alle fall en hacker av dette kaliberet.

«Swatting» har blitt trendy i Amerika
Heldigvis blir de skyldige ofte tatt »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen