Du får ikke høre at de buer på Eurovision i år
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Du får ikke høre at de buer på Eurovision i år

Ny lyddempingsteknologi skal skåne Russland.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Til helgen er det finale i årets Eurovision Song Contest, et arrangement som blir sett av mange millioner TV-seere. I fjor ble den russiske duoen Søstrene Tolmachevy buet ut av publikum, ifølge VG, noe som åpenbart var flaut for arrangøren.

For å forhindre at slike scener skal gjenta seg, har arrangøren installert et «anti-bue»-system. Det skriver Mashable. Det er første gang Eurovision har tatt slike hensyn.

– Flaut for oss

Protestene fra publikum under fjorårets Eurovision var for øvrig politisk motivert, og ikke en kritikk av sangferdigheter eller scenetekke. Russland hadde på den tiden gjort seg upopulære i resten av verden på grunn av Ukraina-invasjonen. Ikke minst vekker det offisielle russiske synet på homofili negativ oppsikt i den vestlige verden.

– Det var veldig flaut for oss i fjor, da dette skjedde, ettersom det ikke hører hjemme i sangkonkurransens ånd, sier kommunikasjonsrådgiver Jarmo Siim i Eurovision til den engelskspråklige avisen The Moscow Times.

Nøyaktig hvordan de skal klare å dempe eventuell buing er imidlertid ikke nærmere forklart. Planen er å bruke ekte lyd fra salen, men at en form for lyddemping skal kunne aktiveres ved behov.

Ingen buing i år?

For øvrig ble årets russiske deltaker, Polina Gagarina, ikke buet på i semi-finalen på tirsdag. Hun har også posert med fjorårets transseksuelle vinner Conchita Wurst på Instagram.

Det likte den profilerte advokaten Vitaly Milonov, som var pådriveren bak lovgivningen som begrenset homofiles rettigheter i Russland, svært dårlig:

– Du våger ikke å føre skam over Russland ved å klemme den «europervert»-en, advarte Milonov på russisk TV.

Artisten Gagarina svarte ifølge The Moscow Times andre hetsende meldinger på Instagram med: 

«Hvorfor så sinna? Det er bare et image, og det funker. Hun er en flink og oppegående artist. Tenk over hva du skriver!!!»

Sånn sett kan det være at Eurovision-arrangøren slipper å ta i bruk den nye lyddempingsteknologien sin på lørdag.

 

(Kilder: Eurovision Song Contest, Mashable, The Moscow Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen