(Bilde: Finn Jarle Kvalheim / Vegard Haugen, Amobil.no)

Du får bare bytte én Apple-lader

Kampanjen for å bli kvitt uoriginale iPhone-ladere har kommet til Norge.

OPPDATERT: Apples PR-byrå i Norge opplyser om at laderne kun kan byttes hos autoriserte Apple-verksteder, ikke autoriserte Apple-forhandlere. Vi sitter ikke på noen liste over hvilke butikker dette gjelder, men Humac skal i all fall være på denne listen.

Frem til 18. oktober kan du bytte inn en uoriginal strømadapter, og få en original til 79 kroner hos et Apple-verksted i Norge, ifølge Apple.com. Det er halv pris av hva den samme adapteren koster i Apple Store.

I sommer døde en kinesisk kvinne av elektrosjokk etter at hun brukte en iPhone som stod til lading. De første rapportene tydet på at den avdøde kvinnen hadde brukt originalt Apple-utstyr, men etterforskningen viste at laderen likevel var uoriginal. Denne saken er grunnen til at Apple nå kjører kampanjen, i et forsøk på å redusere antall uoriginale, potensielt farlige, strømadaptere.

12-watts USB-strømforsyningsenhet.
12-watts USB-strømforsyningsenhet.

Videre er det en kjent strategi for Apple å prøve å snu negativ omtale til noe positivt. Det har vi blant annet sett med inspeksjoner som skulle bedre arbeidsvilkårene hos delleverandørene deres, samt at de som kjøpte iPhone 4 fikk gratis deksel for å bedre signalkvaliteten.

Kampanjen til Apple er begrenset til én strømadapter per person, og original USB-kabel til 149 kroner medfølger ikke. Noe supertilbud er det kanskje ikke, men du får i alle fall 50 prosent avslag på strømadapteren, dersom du for eksempel kjøpte en litt sketchy lader i Syden i sommer.

Les også: Døde av elektrosjokk med iPhone 5 i hånden

 

(Kilder: Apple.com, Apple Store)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen