(Bilde: Shutterstock)

Du bør oppdatere Flash

Hackere kan få tilgang til PC-en din hvis du besøker helt vanlige nettsteder.

Adobe slapp i går en kritisk oppdatering for deres Flash Player, som skal tette et nylig oppdaget sikkerhetshull.

Har du besøkt populære nettsider som eBay, Twitter eller Instagram nylig – og har hatt en gammel versjon av avspilleren – så kan hackere ha hatt fri inngang til datamaskinen din.

Feilen skal gjelde både brukere av Windows, Mac og Linux, og går ut på at uvedkommende kan få tak i informasjonskapselen som lages for din bruker når du logger deg på slike nettsteder. Det skal ikke være oppdaget tilfeller der noen har utnyttet sikkerhetsbristen så langt. 

– Oppdater nå!

Store nettsteder som Twitter har allerede tettet hullet, samtidig som den nevnte oppdateringen fra Adobe gjør det samme. Hvis du vil være på den sikre siden, så anbefaler Adobe at du laster ned og oppdaterer Flash til versjon 14.0.0.145 snarest.

Adobe skriver selv at oppdateringen har fått høyeste prioritet, og at sikkerhetshullet potensielt kan føre til at uvedkommende får total kontroll over datamaskinen din.

For å sjekke hvilken versjon av Flash du har installert, kan du besøke Adobes nettsider for en kjapp kontroll. Her kan du også enkelt laste ned den oppdaterte versjonen.

Brukes av mange

Sikkerhetsproblemer med små og veldig populære nytteprogrammer, som Flash, oppdages relativt hyppig. Utfordringen er at det er svært mange som bruker teknologien, så når et hull først oppdages vil det ramme mange.

Adobe, som står bak Flash, har selv vært utsatt for et hackerangrep nylig, der de ble frastjålet kildekoden til et ukjent antall programmer.

Et annet program som både har meget stor utbredelse, og som har blitt plaget av en rekke sikkerhetshull, er Java. Spesielt de siste to årene har brukerne av programmet gang på gang måtte oppdatere for å lappe sammen kritiske sikkerhetshull.

Selv om svært mange bruker det, er det ofte ingen grunn til å ha Java:
Slik fjerner du Java for godt »

(Kilde: CNET)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen