DSLR ekteskap mellom Konica Minolta og Sony

Dette samarbeidet må regnes som noe overraskende, da Konica Minolta allerede er godt etablert som produsent av speilreflekskameraer, mens Sonys innsats i overveiende grad har begrenset seg til produksjon av små, lekre kompaktkameraer, samt enkelte high-end, kompakte ”speilrefleks-drepere”, som for eksempel den nye Sony Cybershot DSC-H1.

Hvis man graver litt dypere i pressemeldingen som er sendt ut, som for øvrig ikke akkurat flyter over av fakta, får man et par hint om hva som har fått Konika Minolta til å inngå et slikt partnerskap med Sony på speilrefleksmarkedet.

I pressemeldingen framheves blant annet Sonys ekspertise innen bildebehandlingsteknologier, litium-ion-batterier og produksjonsplanlegging. Det må altså være disse områdene Konika Minolta føler de mangler noe for å komme helt i front på speilrefleksmarkedet, som for tiden er dominert av Canon og Nikon.

Samtidig framgår det klart av pressemeldingen at de nye speilreflekskameraene blir basert på objektivfatningen fra Konica Minoltas eksisterende speilrefleksserie, og deres velkjente anti-shake-teknologi, som i motsetning til andre bildestabilisatorer, sitter i sensoren, og ikke i objektivene. Konica Minoltas mangeårige erfaring med autofokussystemer inngår også i utviklingsarbeidet.

Her i redaksjonen ser vi på et slikt partnerskap som en meget velkommen og spennende utvikling, som kan intensivere konkurransen på dette markedet, til glede og gagn for forbrukerne.

Det foreligger ennå ingen opplysninger om tidsplaner eller annet, for dette prosjektet, men vi vil følge utviklingen tett, og vende tilbake med mer informasjon så snart det foreligger.

I mellomtiden kan vi spekulere i hva kameraene vil hete - Sony Konica Minolta?

Vi bringer pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen