TEST: Dry Case

Test Dry Case

(Bilde: Espen Irwing Swang)

Med denne har du ditt på det tørre

Endelig kan du dra frem dingsen din på stranda uten å være redd for å få sand på den.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dry Case er en vanntett pose som du kan putte iPhone, iPad eller andre dingser i når du er på stranda. Ved hjelp av en liten pumpe suger du vakuum i posen, og med det fjernes luften mellom skjermen på dingsen din og plasten i posen. Plasten legger seg som limt på skjermen, deretter kan du bruke berøringsskjermen på mobiltelefonen som vanlig.

Tåler mye vann

Vi lot den ligge under vann i 24 timer.
Vi lot den ligge under vann i 24 timer.Foto: Espen Irwing Swang

Posen skal være vanntett ned til 30 meter, og dermed kan du faktisk hoppe til vanns med telefonen uten å være redd for at det kommer vann i den. Husk bare på at overgangen fra solvarme til nedkjøling i vann kan skape kondens inne i produktet. Er temperatursvingningene store kan du faktisk få fuktskader i mobilen, selv om posen den ligger i er helt vanntett.

Vi testet posen med en HTC One X, som har en 4,7 tommer stor skjerm. Den gikk greit ned i posen, selv om vi måtte fikle litt for å få den skikkelig ned i posen. Det skyldes at det sitter en lydutgang i bunnen av posen, slik at den blir trangere nederst.

Pass på at du ikke dekker kameraet, slik vi har gjort her.
Pass på at du ikke dekker kameraet, slik vi har gjort her.Foto: Espen Irwing Swang

Vakuum-pumpe

Etter at telefonen var lagt på plass, lukket vi posen på toppen ved å dreie på to låsehjul. Deretter tog vi frem del lille pumpen, og satte den på ventilen til posen. Det er lettere å suge vakuum i posen ved å bruke munnen på ventilen, men vi anbefaler det ikke. Når vi sugde ut luften med munnen ble posen sittende så tett rundt mobilen at den slo seg av.

I produktomtalen fra produsenten heter det at plasten er krystallklar så du kan ta bilder med mobilen selv om den ligger i posen. Det kan du for så vidt gjøre, men det forutsetter at du er påpasselig med hvor i posen telefonen ligger. På baksiden av telefonen er det nemlig en plasthempe som du skal tre det medfølgende armbåndet gjennom.

Armbåndet er ikke gjennomsiktig i det hele tatt, så pass på at kameraet går klar av denne hempen. Det er ikke noe stort problem, for du trenger ikke trykke mobilen til bunns i posen. Når du suger ut lufta sitter telefonen som støpt i posen, og kameraet vil ikke gli ned under armbåndet.

Vanntett lydutgang

På toppen ser du ventilen til å suge luften ut av, og koblingen til hodetelefoner. Du kan også bruke headsett med mikrofon til mobilsamtaler.
På toppen ser du ventilen til å suge luften ut av, og koblingen til hodetelefoner. Du kan også bruke headsett med mikrofon til mobilsamtaler.Foto: Espen Irwing Swang

Med armbåndet på plass kan du rusle ut i vær og vind uten å bekymre deg for at telefonen skal bli ødelagt. Du kan fremdeles bruke telefonen som vanlig, og den vanntette lydutgangen sørger for at du kan bruke øreklokker eller plugger mens telefonen ligger i posen. Et annet alternativ er å bruke Bluetooth-plugger, men vi liker at du ikke er avhengig av å ha dette.

Vi testet posen ved å slippe den i boblebadet der vi lot den ligge i et døgn. Boblebadet er riktig nok ikke 30 meter dypt, så vi kompenserte ved å ta tiden til hjelp.

Etter at døgnet var over fisket vi opp telefonen. Den var like tørr, men tom for strøm. Norske mobilnett gir dårlig undervannsdekning, og følgelig kortere batteritid.

Posen virker solid, og rakner ikke selv om vi sliter ganske kraftig i den.

Også for nettbrett

Vi har også fått prøve en større modell med plass til en iPad eller Galaxy Tab. Denne er identisk med Dry Case til mobilen, og leveres merkelig nok med den samme festeanordningen til bruk på armen. I tillegg har modellen et litt kraftigere nakkebånd enn det som følger med på den lille utgaven.

Prisen for en Dry Case til nettbrettet er 549 kroner. Det er en langt rimeligere løsning enn å sende nettbrettet på reparasjon for å få sand og fukt ut av det.

Begge versjonene distribueres av Trend Distribution Nordic.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen