Dropper regningen

Sør-Korea er ett av de landene hvor bruken av mobiltelefon øker mest, og den synkende gjennomsnittsprisen på mobiltelefoner bidrar til at stadig flere har råd til å kjøpe seg en egen mobiltelefon.

En hver mobiltelefon har en kjent følgesvenn, nemlig mobilregningen. Det er ikke alltid like lett å forutse størrelsen på regningen, og for noen byr den på større utfordringer enn økonomien kan tåle.

Det sørkoreanske Departementet for informasjon og kommunikasjon offentliggjorde nylig tall som viser at over tre millioner mobilabonnenter i Sør-Korea ikke har betalt mobilregningen sin de to siste månedene eller lenger. Dette tilsvarer i følge JoongAng Daily åtte prosent av Sør-Koreas 38 millioner mobilabonnenter.

Listen over alle abonnentene som ikke har betalt regningene sine oppbevares hos Koreas Forening for Informasjon og Telekommunikasjon. På den måten kan operatørene holde oversikten over betalingssynderne og hindre de i å rømme fra sin gjeld ved å tegne nye abonnementer hos andre operatører.

Departementet mener å ha en forklaring på hvorfor så mange dropper mobilregningen. En representant for departementet peker på at mange av abonnentene sansynligvis har fått mobiltelefon og abonnement via sin arbeidsgiver, og at trange økonomiske kår gjør at arbeidsgiverne ikke har råd til å betale de ansattes regninger.

(Kilde: JoongAng Daily)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen