Dropper Pentium 4 4 GHz

Vendepunktet måtte komme før eller siden - Intel har ikke lenger mulighet til å øke klokkefrekvensen tilfredsstillende høyt for å øke ytelsen. Høyere klokkefrekvens gir nesten automatisk mer varmeutvikling og økt effektbehov.

En talsmann for Intel har bekreftet at selskapet foreløpig legger 4 GHz-versjonen av Pentium 4 på is. Det ble tidligere sagt at denne kunne se dagens lys allerede ved årsskiftet, men dette blir altså ikke tilfelle.

Selskapet ønsker tydeligvis å gå samme vei som AMD og ta fokuset vekk i fra antall MHz. En av måtene Intel kommer til å øke ytelsen på i første omgang er å implementere større cache. Pentium 4 3,8 GHz med 2 MB cache vil bli offisielt introdusert i begynnelsen av 2005.

Prosessorer med dobbelkjerner vil bli introdusert i midten av 2005, noe som vil gi nytt liv i prosessorindustrien. 64-bits utvidelser og virtualiseringsteknologi vil sette ytterligere spiss på teknologien.

Kanskje vil skrinleggingen av 4 GHz føre til at flere ressurser kan settes inn på dobbelkjerner og lanseringen kommer enda tidligere? Foreløpig er det AMD som hevder å ha overtaket på dette punktet, men mye kan skje på kort tid i dette markedet.

(Kilder: Cnet, Intel, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen