Dropper OpenOffice.org 2.0 for Aqua

Det er flere grunner til at utviklingsteamet har valgt å avslutte utviklingen av OpenOffice.org for Aqua, men hovedsaklig at ingen har gjort noe med denne kodegrenen på halvannet år. De siterer også diverse lisensieringsproblemer, politiske problemer og den store arbeidsmengden som grunnen til at det velger å avslutte utviklingen.

Versjon 2.0 av OpenOffice.org kommer likevel til å finnes i en versjon for MacOS X, men ikke med direkte støtte for Aqua. En av fordelene til OpenOffice.org er at det har samme brukergrensesnitt på alle plattformer, og at det derfor blir lettere for personer som ikke er spesielt datakyndige å bruke programmet på flere ulike plattformer. Integrasjon med Aqua vil medføre en radikal endring i brukergrensesnittet for den plattformen.

Ved å basere den neste utgaven rundt X11, som er vindussystemet originalt laget for Unix, vil nye versjoner også komme raskere til alle plattformer, i steden for at MacOS-brukere må vente lenge på at en ny versjon skal bli klar for deres plattform. X11-versjonen vil også være mer stabil, siden den blir kvalitetssjekket av blant annet Sun.

Akkurat når OpenOffice.org vil være klar i versjon 2.0 er uklart, men det er mulig å hente ned betaversjoner av programmet fra deres nettsider. Vær klar over at dette er såkalte snapshots, og at man må regne med at programmet krasjer innimellom.

Kilde: OpenOffice.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen