Dropper ikke N-Gage

Rundt slutten av november trodde mange at Nokia hadde bestemt seg for å legge N-Gage på is. Selskapet kommenterer nå spekulasjonene, men aner ikke hvordan de har oppstått.

N-Gage er nemlig ikke død og begravet. Under et pressemøte i Oslo i dag opplyste Nokias underholdningssjef i Nokia Norden, Johan Rosenlind, om at Nokia lever i beste velgående.

- Hvor ryktene om at vi slutter med N-Gage kommer fra skjønner jeg ikke, sier han til IT-avisen.

Det kan se ut som om eplet har falt nærmere stammen enn Rosenlind selv er klar over. Ryktene har mest sannsynlig sitt utspring i et intervju med Nokias egen visepresident innen strategi, Antti Vasara for to uker siden. Her fortalte Vasara at Nokia heretter ville satse mer på musikk og mobil-TV.

Nå har Nokia endelig også innrømmet at N-Gage ikke ble den suksessen selskapet håpet på. Siden N-Gage ble lansert i 2002, har den håndholdte spillkonsollen og dens etterfølger N-Gage QD solgt 2 millioner eksemplarer til sammen. Nokia hadde håpet på 6 millioner.

Til tross for at salget har gått dårlig, lover Nokia at det skal lanseres to nye spill til N-Gake hver måned gjennom hele 2006. Finnene har forøvrig også lenge sagt at N-Gage-spillene også skal bli tilgjengelige på en rekke mobiltelefoner med Series 60 som grensesnitt, deriblant N-serien.

(Kilde: IT-avisen, GameDaily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen