Dropper brenselceller

For bare åtte måneder siden erklærte Nokia at de ville satse på utviklingen av brenselcellebatterier for mobiltelefoner. Nå har de i midlertid ombestemt seg. En talsmann i Nokia har uttalt at de ikke vil satse særlig på brenselcelleteknologien i løpet av de kommende årene.

Hovedgrunnen til beslutningen skal være at teknologien foreløpig ikke er moden nok til å utvikles til mobiltelefoner. Nokia velger likevel ikke å vende brenselcellene ryggen for godt. De understreker at de følger nøye med på den videre utviklingen.

Brenselcelleteknologi er en effektiv og renslig energikilde basert på hydrogen. En slik teknologi eleminerer behovet for de vanlige lithium-baserte mobilbatterier som er i bruk idag. Hydrogendrevne telefoner vil i tillegg ha mye lengre tale- og standbytid. Når telefonen går tom for energi, fylles den opp igjen på samme måte som man fyller opp lightere. Behovet for en slik teknologi vil vil øke parallelt med mobiltelefonenes økende bruksområder.

I juni 2004 viste Nokia frem et hodesett som var drevet av metanol. Et annet argument for å utsette utviklingsplanene er logistikkproblemer. Det er foreløpig ulovlig å frakte metanol på fly uten spesialbeskyttelse. Metanol er brennbart, og vil derfor bety en stor sikkerhetsrisiko for passasjerene.

Nokia mener i tillegg at dagens Lithium-ion og Lithium-polymer-batterier er tilstrekkelig nok for markedets mobiltelefoner. Isteden for å se fremover mot den nye teknolgien vil de heller fokusere på å gjøre dagens batterier enda bedre. De vil i løpet av det neste året også satse på å utvikle større skjermer til sine håndholdte enheter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen