Dropper 3D til fordel for 4K
(Bilde: Vizio)

Dropper 3D til fordel for 4K

Tror forbrukerne heller vil ha høyre oppløsning.

Messedørene i Las Vegas er åpnet, og den amerikanske TV-produsenten Vizio er på plass for å vise frem sin nye TV-er. Med den nye P-serien kommer selskapet for første gang med en skjerm med støtte for 4K. Dessuten har de valgt å droppe hele 3D-funksjonen på denne modellen, skriver TheVerge.

Foruten å gi deg høyere oppløsning på sendingene du skal se på, har Vizio også tatt i bruk High Dynamic Range (HDR) for å gi deg best mulig bildekvalitet. 

Satser på 4K

Vizio sin nye P-serie er en 4K-skjerm som kommer i ulike størrelser mellom 50 og 70 tommer, hvor ingen av modellene vil ha støtte for 3D. Ifølge selskapet er 3D en funksjon svært få bruker, og de tror at folk i 2014 heller vil ha høyere oppløsning, til fordel for å kunne se film i tre dimensjoner. 

Den nye serien fra Vizio kommer støtte for den nye HVEC-kodeken, slik at skjermen kan håndtere 4K-innhold med en frekvens på inntil 60 bilder i sekundet. Ved å ta i bruk denne nye kodeken åpner de også muligheten for å strømme innholdet via nettet – noe Vizio mener er fremtiden. 

Bruker HDR-teknologi 

Her er et eksempel på hvordan HDR kan fungere.
Her er et eksempel på hvordan HDR kan fungere.Foto: Mariano Szklanny / Wikipedia

En spennende ting ved med den nye P-serien fra Vizio, er at selskapet har implementert en form for HDR-støtte. Denne teknologien er i korte trekk basert på at det tas tre ulike bilder, et under-, normal- og overeksponert bilde, som igjen settes sammen til ett.

Ved å gjøre dette oppnår du en dynamisk kontrast i bildet som skal være langt bedre enn hva du har med et vanlig tradisjonelt bilde. For eksempel vil et bilde med både skygge og himmel bli annerledes. I stedet for at enten skyggepartiet blir for mørkt eller himmelen utbrent, vil begge deler nå vises riktig. 

Foreløpig er Vizio hemmelighetsfulle når det kommer til hva prisene blir på den nye serien, og når den vil komme ut på markedet. 

Lurer du på hvor stor 4K-TV du kan ha i stuen din?
Les vår guide om hvor stor skjerm du kan ha før pikslene synes (Ekstra) »

(Kilde: TheVerge)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen