Guide

Dropp dyre SMS-meldinger

En av de viktigste grunnene til at mobiltelefonen har blitt så populær, er utbredelsen av SMS-meldinger. Mange mobilbrukere, særlig de yngre, sender mer tekstmeldinger enn de tar samtaler.

Men SMS-teknologien begynner å dra på årene. Den første kommersielle SMS-meldingen ble sendt 3. desember 1992, og siden den gang har tekstmeldingene blitt mer og mer populære. I 2004 ble det sendt mer enn 500 milliarder SMS.

Men SMS har sine begrensninger. Du kan for eksempel bare sende 160 tegn i hver melding. Dessuten er det forholdsvis dyrt å sende avgårde en SMS, siden du gjerne må betale et sted mellom 40 og 70 øre per melding.

I dag finnes det nyere og bedre måter å kommunisere med andre mobilbrukere på. Om du tar ett steg opp, og tar i bruk e-post, lynmeldinger og andre meldingstjenester, kan du ikke bare spare mye penger, men også få skrevet mer av det du har på hjertet.

Her er de nye måtene å tekste med mobiltelefonen på:

E-post
E-posten er på ingen måte en ny måte å kommunisere på. Allerede på 60-tallet ble det sendt e-post, men det var først på begynnelsen av 80-tallet at e-posten tok den formen vi kjenner i dag.

I dag kan de aller fleste nye mobiltelefoner sende og motta e-post. Du har kanskje lagt merke til dette valget i meldingsmenyen på telefonen din.

Om du bytter ut SMS med e-post, kan du sende lange meldinger til en hvilken som helst epostadresse. Dessuten er prisen du må ut med for å sende en e-post bare lommerusk i forhold til hva en SMS koster.

Om du vil prøve deg som mobil epostbruker, finner du all informasjonen du trenger i vår guide "E-post på mobilen". Om du i tillegg får venner og familie til å prøve seg, kan dere sende billige meldinger dere imellom.

Lynmeldinger
Heller ikke lynmeldinger er et nytt fenomen. På 70-tallet ble enkle lynmeldingstjenester satt ut i livet. Men det er ikke så lenge siden lynmeldingstjenster ble populære blant folk flest.

I dag har de fleste unge mennesker, og en økende andel voksne og eldre, en konto hos en av de populære lynmeldingstjenestene. Den mest populære heter MSN Messenger.

Så hvorfor ikke ta lynmeldingene med seg i lomma? Det finnes en rekke mobilprogrammer som lar deg sende tekstmeldinger over lynmeldingstjenester som MSN Messenger.

Vi har tidligere gjort en test av noen av de beste MSN-klientene som fungerer på mobiltelefoner flest.

Dermed er det bare å sette i gang og sende lynmeldinger, billig og lynkjapt.

Det finnes også lignende løsninger, som JavaSMS, som lar deg sende tekstmeldinger over telefonens internettilkobling. Disse programmene markedsføres gjerne som gratis eller nesten gratis SMS, men ulempen er at mottakeren må ha programmet installert på sin telefon.

Da er det et bedre valg å benytte seg av en MSN-klient til mobiltelefonen, siden du også kan snakke med kontakter som sitter foran en PC.

Ikke overbevist?
Om du vil holde deg til den gode, gamle SMS-meldingen er det neppe mange som vil synes at du er bakstreversk eller gammeldags. Men du kan fortsatt bli en mer effektiv SMS-bruker.

I vår guide "Bli en super-taster", har vi samlet en del tips til hvordan du kan slanke SMS-posten på mobilregningen din, og samtidig taste mer effektivt.

Visste du for eksempel at det er mulig å sende SMS fra PC-en din? Eller at du kan koble et tastatur til mobiltelefonen?

Send meldinger helt gratis
Det finnes metoder for å sende meldinger helt gratis, selv når mobilnettet er ute av drift. Du trenger ikke engang mobiltelefon.

Om du er villig til å bytte ut telefonen din med en tautelefon, røyksignaler eller morse, finner du en guide til disse meldingsformene i artikkelen "Mens Netcom er nede..."

Uansett hva slags person du er, finnes det altså et alternativ for deg. Om du er av den pratsomme typen som også gjerne sender med et bilde eller to, er e-post det rette valget. Om du sender korte og kjappe meldinger, er lynmeldinger det smarteste valget. Er du gjerrig, kan du prøve røyksignaler.

Men om du ikke vil gi opp SMS helt enda, har det også sine fordeler. Alle bruker nemlig SMS. Lykke til med ditt valg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen