Dropp boligmekleren på Finn
Teknofil

Dropp boligmekleren på Finn

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Finn og lignende nettportaler har lenge stengt ute andre enn sertifiserte eiendomsmeklere å legge ut boligannonser på sine portaler. Det vil det snart bli slutt på.

Kun åpen for eiendomsmeklere
Fornyings- og Administrasjonsdepartementet (FAD) har med skepsis sett at kun eiendomsmeklere får legge ut boligannonser på Finn. Dette har medført at om du ønsker å droppe mekler og bestyre salget selv er det vanskeligere å nå ut til potensielle kjøpere. Departementet har bedt konkurransetilsynet vurdere hvorvidt denne praksisen kan endres, og nå har de fått svar.

I svaret anbefaler Konkurransetilsynet at FAD etablerer en forskrift som gir alle rett til å legge ut boligannonser på Finn og andre portaler. Dette vil kunne medvirke til å unngå samfunnsøkonomisk tap mener Konkurransetilsynet.

- Begrunnelsen er for det første at nettportalenes praksis legger en begrensing på hvilke aktører som kan tilby tjenester knyttet til kjøp og salg av boliger. Dette kan medføre et samfunnsøkonomisk tap gjennom redusert konkurranse og høyere priser på slike tjenester. Høyere priser bidrar til økte transaksjonskostnader ved kjøp og salg av bolig, som igjen kan redusere antallet slike transaksjoner, skriver de i sitt svar til FAD.

Vil endre konkurranseloven
FAD er på sin side glade for denne vurderingen. De vil komme med en slik forskrift innen kort tid.

- Vi vil gjøre det enklere for boligeieren å selge huset sitt selv og dessuten åpne for at andre aktører kan tilby folk tjenester når de vil selge boligen. Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier Heidi Grande Røys i en pressemelding. - Målet er å sende et utkast til forskrift ut på høring så raskt som mulig, legger hun til.

Konkurranseloven slik den er i dag har ikke gitt grunnlag for å gripe inn ovenfor praksisen, men dette vil nå altså endres.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen