(Bilde: Financial Times / Flickr, Dropbox)

Dropbox vil erstatte harddisken

Skal fjerne behovet med Dropbox Platform.

På Dropbox' utviklerkonferanse DBX i San Francisco kunngjorde selskapets administrerende direktør, Drew Houston, deres siste påfunn: Dropbox Platform.

Ifølge Houston skal denne tjenesten fullstendig fjerne behovet for harddisken i framtiden, ettersom ikke bare filer og dokumenter kan lagres i skyen, men også tredjepartsprogrammer.

Hvis strategien lykkes, kan det bety mindre behov for lokal lagring hos både bedrifter og privatpersoner.

Alt synkroniseres

Plattformen tilbyr utviklere en rekke verktøy for å gjøre det lettere for dem å lage programmer og apper som kan synkroniseres i skyen via Dropbox. Et par av disse «Drop-in»-verktøyene er «Chooser» og «Saver», som henholdsvis gir apper tilgang til filer lagret hos Dropbox og muligheten for ett-klikks-lagring til nettskyen.

Dropbox selv trekker fram spillet Angry Birds som et eksempel, hvor du kan lagre framgangen i spillet på tvers av ulike enheter som smarttelefon, nettbrett og PC.

Flere tredjepartsselskaper har allerede meldt seg på samarbeidet, inkludert Shutterstock, PicMonkey, Animoto, 1Password, CloudOn, FedEx, Fargo, Asana og Yahoo! Mail.

Bedre e-postklient

Tidligere i år kjøpte Dropbox e-postklienten Mailbox, og under konferansen annonserte selskapt også noen nyheter på dette feltet.

iOS-appen har nå Dropbox-integrasjon, og brukere kan sende vedlegg direkte fra appen. Det skal bare være å trykke på vedleggsikonet for å åpne Dropbox-listen over filer, og dermed velge ønsket fil.

Kan du dette?
Bli en Dropbox-mester med ti enkle tips »

(Kilder: Dropbox via Engadget via Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen