(Bilde: Shutterstock/ Zoran Vukmanov Simokov, Dropbox)

Dropbox lærer flere triks

Den hendige synkroniseringsløsningen får et par kjekke nye funksjoner.

Dropbox er den desidert mest utbredte synkroniseringstjenesten på verdens datamaskiner. Et velkjent bruksområde utover synkronisering mellom egne, eller til andres maskiner, er blant annet sikkerhetskopiering av viktige dokumenter og bilder. I tillegg gjør det faktum at skytjenesten ligger på en ekstern server den ennå mer interessant (Ekstra).

Nye funksjoner

Nå får den populære tjenesten flere ben å stå på. I det som må karakteriseres som en liten oppdatering har utviklerne funnet ut at folk er enormt glade i å ta skjermdumper av egen dataskjerm. Derfor legger de nå til støtte for å automatisk laste opp skjermdumpene du tar til skyen.

Ikke bare er dette smart fordi du slipper turen innom «Paint» for å lagre bildet, men du får også en hendig link til bildet kopiert rett til utklippstavlen din, slik at du kan dele denne i samtalen du har gående eller på sosiale medier. Så klart synkroniseres også bildet til alle de andre enhetene du har knyttet Dropbox-kontoen din opp til, og funksjonene er enkelt å skru av om du ikke liker mulighetene den gir.

Gladnyhet til Mac-brukere

I tillegg til en enklere skjermdumphverdag, kan de som sverger til Apples operativsystem glede seg over nyheten om bildeimport fra katalogiseringsprogrammet iPhoto. 

Dropbox har lenge støttet importering direkte fra kamera og minnekort, men fra og med den nyeste versjonen kan du nå altså kopiere over bilder du allerede har lagret i programmet lokalt.

Dropbox skal automatisk oppdateres til nyeste versjon, men du kan fremskynde dette ved å ta en omstart av programmet.

Så du trodde du kjente til Dropbox-triksene?
Da må du tro om igjen » (Ekstra)

(Kilder: Dropbox via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen