Dropbox gjør det enklere å dele innhold

Dropbox gjør det enklere å dele innhold

Dropbox gjør det enklere å dele innhold

Det blir lettere å dele filer og mapper med nye lenker.

Dropbox gjør at det skal bli lettere å dele dine filer og mapper via Internett. Det nye fokuset er på lenker, og de bruker du til å dele dokumenter, bilder eller videoer med venner, familie eller kollegaer – enten de er Dropbox-brukere eller ikke. Denne tjenesten har vært i beta siden fjoråret og har endelig fått bred lansering.

Dropbox er en gratis tjeneste hvor du kan sikkerhetskopiere filer fra PC-en din til nettskyen, og deretter få adgang til dem og dele dem over nettet. Tjenesten ble først startet i 2007 og har mer enn 50 millioner brukere over hele verden.

Ikke noe ekstra styr

De nye Dropbox-lenkene lar deg enkelt se dokumenter, bilder og videoer i nettleseren uten ekstra oppsett eller styr. Bedriftspresentasjoner, hjemmevideoer eller hele mapper kan heretter bli åpnet og sett øyeblikkelig uten at du må logge inn, laste ned programvare eller åpne filer separat.

– Vi er alltid på utkikk etter nye måter å gjøre livet lettere og løse grunnleggende problemer folk møter hver dag, sier konsernsjef Drew Houston i en pressemelding. Han fortsetter:

– Å sende filer har alltid vært en plagsom prosess, men nå blir det problemfritt å dele med venner, familie og kollegaer i Dropbox.

Slik fungerer det

Det nye systemet virker med alle utgavene av Dropbox – enten det er på skrivebordet, i nettleseren eller på mobilappen. Alle filer og mapper får valgalternativet "Get link", som skaper en unik lenke til det du velger.

Lenken kan deretter raskt bli sendt til en annen person. Dropbox-brukere som åpner en slik lenke får i tillegg muligheten til å lagre filen umiddelbart på sin Dropbox-konto.

Ifølge produktsjef Jeff Bartelma sørger den nye funksjonen for at det bare tar noen få sekunder å dele filer, og at det fjerner behovet for vedlegg i e-poster.

(Kilde: Dropbox)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen