SensePost har brukt blant annet kvadrokoptere av denne typen, fra DJI, til å spionere på mobilbrukere. (Bilde: Skjermdump/DJI)

Droner kan stjele data fra mobilen din

Sikkerhetsselskap demonstrerte løsningen på sikkerhetskonferanse.

Sikkerhetsselskapet SensePost har demonstrert hvordan det er mulig å bruke droner – eller kvadrokoptere – til å stjele data fra mobiltelefoner i nærheten. Demonstrasjonen foregikk på sikkerhetskonferansen Black Hat i Singapore, skriver BBC

En datamaskin ombord på dronen kjører programvaren Snoopy, som er utviklet av Glenn Wilkinson i SensePost. Denne programvaren klarer å finne smartmobiler og andre enheter som søker etter Wi-Fi-nettverk. 

– Alle enheter vi har på oss sender ut unike signaturer. Til og med pacemakere kommer med Wi-Fi i dag, sier Wilkinson til BBC.

Når en bruker lar Wi-Fi på smartmobilen være skrudd på til enhver tid, prøver telefonen kontinuerlig å finne nye nettverk å koble seg til, og avslører samtidig navn på nettverk telefonen har vært koblet til tidligere. Dette kan brukes til å finne ut hvor telefonen har vært tidligere, ettersom mange Wi-Fi-nettverk har unike navn.

Stjeler sensitiv informasjon

Enda mer skummelt er det at programvaren i dronen kan utgi seg for å være det nettverket mobiltelefonen ønsker å koble seg til. Når telefonen har koblet seg til, kan operatøren av dronen stjele for eksempel passord, kontoinformasjon til Facebook og annet informasjon brukeren taster inn mens hun eller han er på nettet. 

På Black Hat-konferansen kunne Wilkinson demonstrere hvordan han hadde samlet inn informasjon om smartmobilene til deltakerne på konferansen, og kunne peke ut deltakere og fortelle hvor de sannsynligvis bodde. BBC har mer informasjon om forsøket. Teknisk informasjon om forsøket finner du hos SensePost.

Les også: Nordmenn gir blaffen i å sikre mobilen

(Kilde: BBC, SensePost)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen