Dronen kan fly der folk ikke kommer til
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Dronen kan fly der folk ikke kommer til

Blir dette redningsmannskapets nye bestevenn?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det sveitsiske selskapet Flyability har utviklet en ny type drone som skal kunne brukes i redningsaksjoner, skriver Engadget. Oppfinnelsen vant nylig en million dollar i konkurransen Drones for Good, som ble avholdt i regi av De forente arabiske emirater (UAE).

Det spesielle med dronen, som har fått navnet GimBall, er at den tåler sammenstøt. Enten den støter borti vegger, mennesker eller andre hindringer, klarer den å holde seg flyvende.

Ikke klar til bruk ...

Rammene rundt selve dronen kan minne om en fotball, og det samme kan sies om størrelsen. Designet gjør at den kan rulle langs med tak eller vegger. Slike egenskaper vil komme godt med hvis dronen for eksempel skal søke etter overlevende i en rasert bygning. I slike situasjoner kan det være farlig for redningsmannskaper å ta seg inn.

Flyability-dronen utkonkurrerte 39 andre droner i den nevnte konkurransen. Likevel er ikke GimBall helt klar for markedet riktig ennå. Utviklerne ønsker å få på plass en nattsynfunksjon i kameraet, samt forbedre innendørs navigasjon og forbedre brukergrensesnittet til en medfølgende appen. Planen er derfor at dronen skal være klar til bruk om et års tid.

Her ser du videoen som Flyability laget i forbindelse med Drones for Good-konkurransen:

En annen drone som kan redde liv:
Denne hjertestarteren flyr i 100 km/t » 

(Kilder:  EngadgetDrones for Good)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen