(Bilde: Lockheed Martin)

Drone skal frakte en hel bil

Her er det snakk om mer enn bare overvåkning.

Militær verden over tar i bruk stadig flere droner som et nyttig verktøy. Hittil har det dreiet seg om speiding eller snikmyrding, men nå bygger produsenten Lockheed Martin transportdroner for USAs militære forskningsetat DARPA.

Tungvekteren Transformer TX skal følgelig være i stand til å frakte biler, containere og til syvende og sist en kapsel full av soldater. Utviklingen har pågått siden 2010, og i starten lekte Lockheed seg med tanken om en kombinert bil og fly/helikopter.

Tidlig skisse.
Tidlig skisse.Foto: Lockheed Martin

Etter hvert fant de ut at en mer uavhengig «flydel», som kunne transportere flere ulike objekter, var mye lurere. Nå går designen inn i siste fase, før Lockheed starter å bygge en prototype.

Fleksibel

Transformer TX vil altså bli temmelig fleksibel, og krever mindre operativ plass enn et helikopter. Dronen kan lette og lande vertikalt, og får en rekkevidde på over 400 kilometer på én tank.

Senere i år skal Lockheed begynne å teste miniatyrversjoner av Transformer TX i vindtunneler, og det blir spennende å se hvordan dronen blir til slutt.

Mange spennende ting på gang:
Se jagerflyet lande loddrett i bekmørket »

(Kilder: Lockheed Martin via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen