Drømmer du om gigapiksler?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Enkel innretning for å få store bilder. Koster kanskje ikke mer enn kameraet ditt.
Enkel innretning for å få store bilder. Koster kanskje ikke mer enn kameraet ditt.

Gigapan Epic 100 er noe så enkelt som en robot som styrer kameraet ditt, tar et stort antall bilder. Så laster du bildene dine ned til en PC, og setter dem sammen i programvare som følger med. Enklere får det vel ikke blitt?

Den første modellen, Gigapan Epic ble lansert i januar i år, og var begrenset til kompaktkameraer. Allerede nå lanserer de en ny versjon, Epic 100, som tåler ultrazoomer og små speilreflekskameaer. Den kan håndtere en vekt på opp til 1360g.

Du fester ganske enkelt GigaPan Epic 100 til kamerastativet ditt. Deretter fester du kameraet på Gigapan-en, og tilpasser robotens ”pekefinger” til utløserknappen. Skru på kamera og Gigapan, og gå velg ”nytt panoramabilde”, og følg instruksjonene på skjermen. Så gjør roboten resten.

En litt spennende funksjon er at du kan ta opp til 9 bilder før kameraet skifter posisjon, og dermed har du muligheten til å ta HDR-panoramaer (high dynamic range)

Husk at dette systemet, som kan lage bilder med en fantasillion piksler spiser minnekort til frokost. Særlig hvis du satser på HDR i samme slengen.

Når bildet er ferdig sammensatt, kan du laste det opp til Gigapans sider, der det allerede ligger en rekke slike bilder.

Gigapan Epic 100 får en veiledende pris i USA på $449, mens lillebror Epic koster $379.

Mer informasjon finner du på Gigapans hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen