Følger du denne guiden kan du også ta bilder som dette. (Bilde: Montasje: Preben Hunstad)

Slik tar du fantastiske nattbilder på 1-2-3

Det kreves ikke mye utstyr for å ta gode bilder.

De siste dagene har vi opplevd ekstremt kalde dager i Bodø, men samtidig har vi hatt flott vær og skyfri himmel. Solen er til og med blitt observert. På kvelden når mørket senker seg, blir stjernene godt synlige. Mange kunne sikkert tenke seg til å få noen flotte bilder, men det er ikke så lett hvis man ikke vet hvordan man skal gå frem. Derfor skal vi vise deg noen tips for å gjøre stjernefoto lettere.

Vi starter med å ta en gjennomgang av forskjellig utstyr som kan være greit å ha med.

Hvilket utstyr trenger du?

Mange tror at man trenger dyrt kamerautstyr for å fotografere himmelen. Det er ikke sant, kvaliteten blir kanskje bedre, og det blir kanskje litt lettere, men det er ikke noe man MÅ ha. Det er kun to ting som er en nødvendighet når du skal fotografere natthimmelen. Det er et stativ, og et kamera med muligheten til å bruke manuelle innstillinger (nesten alle kamera i dag har det).

Det er likevel flere andre ting som kan være greit å ha med i sekken når man drar ut. I min sekk ligger følgende når jeg skal ta bilder av stjerner:

Kamera, stativ, hodelykt, telefon, gaffateip, vidvinkellinse, mobiltelefon, ekstra batteri og minnekort, lommekniv med tang og karabinkroker.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen