Drømmen for tasterne

Selskapet Virgin er kjent for å ta i bruk utradisjonelle løsninger, og går gjerne mot strømmen der alle andre svømmer medstrøms. Nå har mobildivisjonen av selskapet lansert en egen telefon for SMS-fanatikere, og det i et land der tekstmeldinger fortsatt er fremmedord.

USA skiller seg ut fra hele resten av den vestlige verden ettersom tekstmeldinger aldri har fått skikkelig fotfeste der. Mens europeere generelt sett like gjerne sender en melding som å trykke på ringeknappen, er amerikanere langt mer glad i å skravle enn sine europeiske slektninger.

Til tross for det lanserer Virgin nå en telefon som hovedsaklig tar for seg SMS og skriving. Tidligere har både T-mobile og Motorola lansert hver sin skrivetelefon, og nå er turen kommet til Kyocera og Virgin. Telefonen, som har fått navn Switch_Back, har en ytre og en intern skjerm der den ytre har en oppløsning på 128 x 128 punkter, mens skjermen på innsiden har noe høyere oppløsning på 128 x 160 punkter og en fargedybde på 65 000 farger.

Når du er lei av å skrive, har Swich_Back mer å by på enn bare tall og bokstaver. Telefonen kommer med spillene Sexy Poker og Lemonade Tycoon forhåndsinstallert, samt WAP 2.0 og AOL Instant Messenger. Skal du knipse bilder må du nøye deg med et VGA-kamera på baksiden av telefonen. Mp3-spiller er heller uaktuelt ettersom telefonen kun har 32 MB internt minne, men Virgin har parert mangelen ved å gi telefonen såkalte 'Superphonic real-music tones' uten å spesifisere hva det går ut på.

Utifra spesifikasjonene er det ikke akkurat snakk om noen avansert profftelefon, og Virgin gjør det derfor klokt å ikke loppe kunden for flere tusen mot et eksemplar. Switch_Back vil få en pris på rett over tusen kroner, eller 149 amerikanske dollar, og kan kjøpes i butikker over hele USA innen slutten av måneden. Ettersom telefonen er bundet til Virgin vil den ikke fungere optimalt i Norge.

(Kilder: Infosyncworld, Virgin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen