DRM-BIOS-ene kommer

Phoenix Technologies, som lager den klassiske Award-BIOS-en, vil nå kvitte seg med BIOS-navnet. Selskapet mener BIOS-navnet er gammeldags og avlegs, nå som de har utviklet "Core System Software" med massesvis av oppdateringer til hvordan BIOS-en styrer PC-en.

Core System Software (CSS) skal gjøre det enklere å styre PC-er over nettverk og inkluderer muligheter for å starte og stoppe, å installere eller endre programvare fra nettverket. Den nye BIOS-teknoologien inluderer også muligheter for fjernovervåkning av maskinvarekonfigurasjonen. Mange vil si at disse muligheten er en åpen invitasjon til crackere over Internett, men Phoenix kaller det "trygghet".

Andre egenskaper som Phoenix legger inn i CSS ligner farlig på TCPA-initativet.

En del av CSS heter TrustedCore, som ble annonsert i september, og denne har nå sneket seg ut på produksjonslinjene. TrustedCore inneholder en krypteringsmotor i BIOS-en som kan generere en unik brukeridentitet - som passer veldig godt med Microsoft sin DRM-teknologi. I tillegg settter BIOS-en opp et "Host Protected Area", eller fysisk avgrenset minneområde, for å kjøre programmer som er autentisert av BIOS-en.

Brukeridentiteten, eller "nøkkelen", kan brukes til at kun den maskinen som har lastet ned innholdet kan avspille innholdet, mens Host Protected Area beskytter for eksempel Windows Media Player mot å bli cracket, eller at noen kan ta opp lyd under avspillingen.

Alle disse funksjonene er tilgjengelige i versjoner for "vanlige" hovedkort - eller PC-utgaver om du vil, og kan komme til å dukke opp innen veldig kort tid.

(Kilde: Slashdot, ZDNN, Phoenix Technologies)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen