Driver du med spredning av spam?

Bruker du Internett en del, har du sikkert registrert at spam (uønsket e-post) og datavirus har økt kraftig i omfang i det siste. Ifølge sikkerhetseksperter er hovedårsaken at PC-er rundt i verden er blitt "kidnappet".

Er du i faresonen?
Bruker du Windows og har en fast Internett-forbindelse ("bredbånd"), er din PC absolutt i faresonen. I løpet av det siste halvåret er det dukket opp flere såkalte trojanske hester som installerer seg selv i PC-er de får tilgang til.

Hvis din PC er blitt smittet av en trojansk hest, kan personen bak hesten potensielt få full kontroll over din PC. Resultatet blir at din PC kan bli en såkalt "zombie", og den kan i utgangspunktet utføre en onsinnet handling alt etter ønske fra en inntrenger. Din PC kan på den måten blant annet brukes til å spre datavirus og spam, uten at du er klar over det. PC-en kan også brukes til å sende "Denial of Service" (DoS)-angrep, det vil si sending av masse meningsløse data, med hensikten knekke andre datasystemer med stor mengde data.

Hva kan jeg gjøre?
Du kan installere antivirus program for å finne eventuelle datavirus, ormer og trojanske hester på din PC. Du kan virus-skanne din PC via Internett, og du kan installere brannmur slik at ikke inntrengere får tilgang til din PC.

(Kilde: Reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen