Dreper Leica M9 SanDisk-kortene dine?

Dreper Leica M9 SanDisk-kortene dine?

Dreper Leica M9 SanDisk-kortene dine?

Begge produsentene jobber intensivt med å finne årsaken.

Overfor den anerkjente fotonettsiden Amateur Photographer innrømmer Leica i disse dager at de har begynt å undersøke kompatibilitetsproblemer med flere SD-kort fra San Disk.

Dette skal ha blitt oppdaget etter massive klager fra kundene. De fleste berørte skal ifølge produsenten ha problemer med å bruke San Disk SD-kort sammen med Leicas M9-kamera.

–Kameraet reagerer ikke.

Men lenge før Leica fikk nyss om de tekniske utfordringene skal flere kunder ha brukt nettet for å få ut sin frustrasjon over situasjonen. Ifølge Amateur Photografer har reaksjonene spesielt vært rettet mot M9-kameraet som plutselig stopper fullstendig opp ved bruk av San Disks SD-kort. En av dem skal være M9-bruker og fotoblogger Gil Lavi. Han opplyser, i likhet med mange andre brukere at kortet slutter å virke i bruk med M9.

Leica innrømmer tekniske utfordringer med SD-kort fra Sandisk, melder Amateur Photographer.
Leica innrømmer tekniske utfordringer med SD-kort fra Sandisk, melder Amateur Photographer.

Han skriver at han brukte SanDisks Extreme Pro 8GB da problemene startet. Vel vitende om at han hadde et fotooppdrag i vente, kjøpte han et nytt kort og lastet ned SanDisks siste firmware-oppdattering. Dermed trodde Lavi at problemet var løst.

– Men da jeg skulle ta bilder for oppdraget begynte problemene igjen. Det var like før slutten av fotoseansen at mitt nye SanDisk SD-kort sluttet å fungere, noe som gjorde at kameraet sluttet å fungere og kortet uleselig i alle enheter. Dermed måtte jeg i all forlegenhet begynne hele fotoseansen på nytt, med backup-ustyret mitt, forteller han.

Leica klar over dette

Imidlertid tok det ikke lang tid før Leicas kundeteam ble klar over problemet som i disse dager jobber iherdig med å finne en løsning.

–Vi har mottatt en rekke henvendelser om kompatibilitetsproblemer de siste ukene, særlig i forhold til nye SanDisk kort. Dette blir nå analysert av både Leica og SanDisk, forteller en av Leicas talsmenn til Amateur Photographer. Så snart vi har funnet årsaken og en løsning, vil vi opplyse om dette via våre nettsider, fortsetter han.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen