Dreper for mobil

Stadig flere vil ha mobiltelefon. Det er imidlertid ikke alle som benytter den lovlige metoden, nemlig å gå i butikken og betale full pris.

I Russland har dette ført til en enorm vekst av mobilsalg på det svarte markedet.

Telefonene som selges er stjålet fra privatpersoner. De kriminelle går til stadig mer ekstreme metoder, og det finnes nå flere tilfeller hvor mobileiere har blitt tatt av dage ved sammenstøt med mobiltyver.

Byrådets sikkerhetsutvalg i Moskva er nærmest begravet i saker som omhandler kriminalitet i forbindelse med mobiltelefoner.

Lokale politikere har nå kommet frem til at noe må gjøres for å få bukt med det økende problemet. Politiet og representanter fra de store mobilselskapene i Russland skal tromme sammen i et krisemøte for å diskutere hva som kan gjøres.

Den russiske avisen Novaja Gaseta skriver imidlertid at oppgaven med å løse problemet kan bli svært vanskelig. Det er ingen sak å stjele mobiltelefoner fra folk på åpen gate, samtidig som mulighetene for å få kjøpt en stjålet telefon på høylys dag er store.

Barn dreper barn
Mange av tyveriofrene er barn, som naturlig nok nekter å gi fra seg mobiltelefonen til fremmede menn på gaten. Enden på visa blir som regel at barna blir slått ned eller banket opp, før de i tillegg blir frarøvet sin mobiltelefon.

Som om ikke det var nok, er det mange av tyveriene som utføres av barn selv. Og en del av tyvene ender også opp som mordere.

Ett skrekkeksempel er de to 12 år gamle guttene som drepte sin klassekamerat fordi de ville ha tak i hans nye mobiltelefon. Et annet eksempel er den 14 år gamle gutten som endte med å drepe to jenter i en park, fordi de hadde splitter nye mobiltelefoner.

Russiske borgere er heller ikke trygge om de skulle ha en gammel og sliten telefon. Ranerne tar alle merker og modeller, renser de for all data fra den forrige eieren og pakker de inn i nye esker. Deretter blir de solgt på det svarte markedet til gunstige priser.

(Kilde: Mobilsiden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen