Dreamworks boltrer seg med Larrabee og Nehalem?

Dreamworks var tidligere i samarbeid med AMD og signerte en betydelig samarbeidskontrakt i 2005. Knapt tre år senere skiftet imidlertid selskapet over til Intel. 

Selskapene inngikk strategisk samarbeid med mål om å revolusjonere teknologien man benytter for å lage 3D-animasjonsfilmer. Det sies at Intels "Larrabee"-brikke hadde stor betydning i avgjørelsen.

Denne uken viste de to selskapene de første fruktene av samarbeidet med en liten filmsnutt av Monster vs. Aliens. Den nyutviklede 3D-teknologien har også blitt forsøkt på Kung Fu Panda og ble vist denne uken, men vil dessverre aldri bli offentlig publisert.

Publikum må fortsatt benytte 3D-briller for å få med seg detaljene, men til forskjell fra tidligere der enkelte følte svimmelhet, har dette blitt betraktelig forbedret.

Intels rolle i dette er naturligvis prosessorteknologi som benytter til å rendre filmene. Samarbeidet er av en slik nærhet at Dreamworks faktisk benytter prosessorarkitektur som enda ikke er lansert. 

Ifølge uttalelser fra Dreamworks er man imponert over den teknologien Intel kan levere - uten at man har gått noe spesielt i detaljer om hva slags prosessorer det dreier seg om. Har Dreamworks "Nehalem" og "Larrabee" i produksjon?

(Kilde: Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen