TEST: DrayTek Vigor 2850n

Test DrayTek Vigor 2850n

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Denne har alt du trenger

Modem, ruter og trådløst nettverk kombinert i én boks.

DrayTek Vigor 2850n er ikke et produkt vi forventer å se på toppen av mange ønskelister. Faktisk tror vi heller de fleste vil stille seg litt undrende til hva dette er. DrayTek har aldri vært et stort merke i Norge, og det er det flere grunner til. Den største grunnen er nok prisen, for dagens testprodukt koster nesten 3000 kroner.

Noe annet som er litt spesielt med Vigor 2850n er at den har innebygget ADSL2- og VDSL2-modem, i tillegg til å være en trådløs ruter. Det betyr at ruteren kan erstatte flere ulike enheter. Noen vil synes at dette er en fordel, mens andre vil foretrekke at man har dedikerte bokser for hver oppgave.

Innholdet i esken.
Innholdet i esken.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Sitter du fastlåst med en alt-i-ett-løsning fra en av internettleverandørene i dag, vil du med andre ord kunne bytte til Vigor 2850n uten noen endring i antall bokser. For eksempel skal Telenor-kunder kunne sette den rett inn i hjemmenettverket, og enheten vil sette seg opp automatisk.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Uskyldig design

Vigor 2850n ser absolutt ikke ut som et produkt til 3000 kroner. Designen er ren og hvit, og materialvalget er mye plast. Toppen av ruteren har en svak bølgeprofil, og denne profilen er igjen stykket opp slik at den slippe ut varm luft.

De fleste tilkoblingene på 2850n finner du på forsiden. Dette er fire LAN-tilkoblinger, én VDSL- eller ADSL-tilkobling og én USB-tilkobling. På baksiden finner vi tilkobling til strøm, en strømbryter og antennetilkoblingene.

Kommer også uten antenner

Dersom du ikke liker trådløst nettverk, eller vil velge dine egne aksesspunkter, så er det også mulig å skaffe Vigor 2850n uten den trådløse delen. Modellen heter da Vigor 2850, og er rent bortsett fra de manglende antennene identisk med Vigor 2850n, som vi nå skal teste.

Bli med over på neste side, så titter vi på hva den har av ekstra funksjonalitet »

Takk til Formosa som lånte oss ruteren til test.

DrayTek Vigor 2850n

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen