Drastisk priskutt på Iphone

Drastisk priskutt på Iphone

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I går, onsdag, hadde Apple en av sine berømte produktpresentasjoner. Hele Mac-verdenen sto selvsagt stille mens Apple-sjef Steve Jobs talte. Hovedvekten i presentasjonen lå riktignok på lanseringen av en helt ny serie iPod-spillere. Allikevel var det et par gledelige nyheter i forhold til iPhone-mobilen.

Les også:

- Norsk kamp om Iphone
- Ny standard for grådighet
- Iphone kan brukes i Norge

Prisen drastisk ned

Det er beklageligvis ikke noe nytt i forhold til en europeisk eller norsk lansering. Dersom den en dag kommer til disse breddegrader kan vi imidlertid glede oss over gårsdagens nyheter. Spesielt når det gjelder prisen.

For Apple har fått en del kritikk for at Iphone er uforholdsmessig dyr. Spesifikasjonene er langt fra imponerende, og da blir det dyrt med 599 dollar (3 486 kroner) for den største modellen (åtte gigabyte). Spesielt siden det ikke inkluderer abonnementskostnadene til AT&T, som er et krav i USA.

Selskapet har tydeligvis hørt på noe av kritikken. Under iPod-lanseringen annonserte de nemlig at de kutter prisen med hele 200 dollar for toppmodellen, slik at den ender på 399 dollar (2 322 kroner). Samtidig stopper de produksjonen av fire gigabyte-versjonen, siden salget av denne har ligget langt bak storebroren.

Ringetoner og mobil butikk
Andre nyheter som kan glede eventuelle Iphone-brukere er at det endelig vil være mulig å bruke kjøpte sanger som ringetoner. Problemet er imidlertid at Apple legger på 99 cent (seks kroner) på sangprisen for å la de brukes som ringetoner.

Det kommer også en mobil versjon av iTunes Music Store. En ny applikasjon på telefonen gjør iTunes tilgjengelig, slik at det blir mulig å kjøpe musikk rett fra mobilen. Det fungerer imidlertid ikke på mobilnettet, kun via trådløst nett.

Den nye iPod Touch-modellen får også trådløst nett og iTunes Music Store. I motsetning til Apple Iphone er den faktisk tilgjengelig i Norge allerede i dag. Prisen ligger på 2 490 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen