DRAM-harddisk lagrer 16 GB


Bildet viser innmaten i HyperOS HyperDrive II

HyperDrive III produseres av HyperOs og er altså en "harddisk" bygget opp av minnemoduler. Enheten passer inn i en 5,25"-brønn og tilkoples IDE-bussen (UDMA100-støtte). Den er videre bootbar og holder naturligvis på dataene også når strømmen på maskinen er slått av, takket være innebygget batteri-backup.

Enheten kommer med åtte DIMM-slotter, for maksimalt 16 GB RAM. Det er f.eks. mer enn nok til en Windows XP-installasjon.

Når det gjelder ytelsen, oppgir HyperOS at disken i praksis skal klare å overføre konstant 93 MB i sekundet. Tilsvarende tall for typiske tradisjonelle harddisker gjerne er et sted mellom 20-60 MB i sekundet. Søketiden skal videre være lavere enn 100 mikrosekunder, i forhold til typiske åtte millisekunder for tradisjonelle platebaserte harddisker.

Som et eksempel nevner HyperOs at det tar rundt fire minutter å installere Windows XP på HyperDrive III.

HyperDrive III har også tilkopling for en tradisjonell harddisk, som kan benyttes som backup i tilfelle lengre strømbrudd. I så fall vil en automatisk funksjon slå inn, og overføre dataene i minnemodulene til denne harddisken.

Det er naturlig å tro at et slikt produkt blir svært dyrt. På sine nettstider oppgir HyperOs at du må ut med 700 amerikanske dollar pluss moms for 16 GB-modellen. Det skulle tilsvare drøyt 5000 norske kroner. Selv om det ikke oppgis på nettsidene, mistenker vi denne prisen for å være uten minnemoduler. Skal man f.eks. kjøpe 16 GB DDR400-minne i tillegg, blir det fort svinaktig dyrt.

HyperDrive III et spennende produkt, men grunnet totalprisen blir det nok for de spesielt interesserte. Med SATA/SATA2-støtte ville produktet utvilsomt blitt enda mer spennende.

(kilde: HyperOS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen