Test

Dragon Squad

Regissør Daniel Lee har fått med seg noen kjente fjes fra Hollywood i sitt forsøk på å lage en intens action-thriller i Hong Kongs gater. Du vil kanskje kjenne igjen Michael Biehn og Sammo Hung, men mer oppsiktsvekkende er det at Maggie Q, som du har sett i "Live Free or Die Hard" og "Mission impossible III", også har en av hovedrollene i denne filmen. I tillegg er Steven Seagal en av produsentene, om det er et kvalitetstegn kan vel diskuteres.

Her har vi gjengen i Dragon Squad, som forøvrig aldri blir kalt det i selve filmen.
Her har vi gjengen i Dragon Squad, som forøvrig aldri blir kalt det i selve filmen.

Politiet i Hong Kong har fanget en av lederne i Triaden i Hong Kong. Fem personer med ulike bakgrunner fra både Interpol og internasjonale kampstyrker får i oppdrag å føre ham trygt til rettsaken. På vei til rettsaken blir transporten brutalt angrepet av en gruppe som ikke skyr noen midler for å nå sine mål. Å kidnappe mafialederen er selvfølgelig ett av dem. De fem tar opp jakten etter den brutale gjengen, og dermed blir det flere kamper i Hong Kongs tettpakkede gater.

Ikke imponerende

Det blir tidlig tydelig at regissøren prøver å gjøre filmen tøffere enn det den faktisk er. Man merker fenomenet først og fremst ved den raske klippinga og den i overkant harry introduksjonen av de ulike karakterene i filmen. Grepet er kjent fra ulike TV-serier, "Charlies Angels" er en av dem, og samtlige gjør det mye bedre. Til alt overmål blir denne "tøffe" introen ikke bare vist første gangen vi ser rollefigurene, nei, den dukker stadig opp i filmen i ulike situasjoner. Når de fem politifolkene ikke jakter etter kriminelle bruker de tiden i en bar der de har en maskin hvor man kan skyte på bevegelige ender av tre. Slike finner man på det nærmeste tivoliet, og premien pleier å være bamser av ulike størrelser, avhengig av hvor mange blinker du treffer. Med andre ord nøyaktig den maskinen som alle beintøffe politifolk trenger for å vise frem nøyaktig hvor beintøffe de er.

Jevnt over dugelig action, bortsett fra at samtlige bidrag er blitt gjort flere ganger, og flere hakk bedre, før.
Jevnt over dugelig action, bortsett fra at samtlige bidrag er blitt gjort flere ganger, og flere hakk bedre, før.


Uinteressant

Når man også legger til at rollefigurene på begge sidene av loven er totalt uinteressante gjør ikke det helhetsinntrykket bedre. Filmfolkene prøver å gjøre heltene og skurkene sine mer interessante ved å gi dem personlige problemer, men de blir i bare i liten grad forklart og vanskelig å tro på. Mye av grunnen er at alle følelsene virker falske og påtatte. Skuespillet er ikke noe å skryte av bortsett fra ett par unntak, Sammo Hung og Michael Biehn er faktisk de to som klarer oppgavene sine bra.

Filmens supersnuter og superskurker er vannvittig dyktige når de kjemper mot ordinære mennesker. Til gjengjeld er de totalt udugelige når de braker sammen. Slikt kjenner man igjen fra Hollywood-filmene, slik har det alltid vært. Det var kanskje for naivt å tro at historien og grepene i "Dragon Squad" ville bli noe annerledes enn i den amerikanske drømmefabrikken. Denne filmen har ikke blitt produsert på det amerikanske kontinentet, men det er tydelig at det ikke hjelper noe når amerikanske filmfolk har blitt hentet inn.

Konklusjon

Dersom det er noen ssom liker denne filmen – for det er helt sikkert noen som gjør det – er det kun på grunn av action-sekvensene, for dem er det nok av. Og de fungerer stort sett greit, på tross av at man absolutt har sett bedre. Det er vanskelig å se bort ifra den tamme historien og de uinteressante rollefigurene, og det gjør at "Dragon Squad" faller langt ned på skalaen.

Dragon Squad

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen