Test
Doro 410gsm er verken stor eller klumpete. (Bilde: Alle foto: Marius S. Eltervåg)

Doro 410gsm

Doro 410gsm er Doros første kamskjellstelefon, og kan vel trygt sies å være den peneste av telefonene vi har sett fra den kanten. Ifølge selskapet ble telefonen laget etter stor etterspørsel fra eldre som synes utseendet er vel så viktig som brukervennligheten.

Doro 410gsm

Dimensjoner: 9,8 x 5,1 x 1,9 cm, 110 gram
Teknologi: GSM 900/1800/1900 MHz
Minne: 300 telefonbokoppføringer
Skjerm: 2 tommer, 176 x 220 piksler fargeskjerm
Annet: FM-radio, lommelykt, SMS, MMS, Bluetooth, kalkulator, alarm, spill
Batteri: 4 timer tale, 280 timer hviletid, 850 mAh
SAR-verdi: 0,69 W/kg
Pris: Ca 1200-1300 kroner

Rund og god

410gsm har fått en avrundet design, som gjør at den ligger godt i hånden i lukket tilstand. Vekten på 110 gram er akkurat passe, og telefonen føles generelt mye mer smidig enn søstermodellene sine.

Kamskjellsdesign er mer enn bare utseende. For de som er vant med en hustelefon av den gamle typen vil det føles mer naturlig å holde en kamskjellsmodell, da mikrofonen havner foran munnen, mens høyttaleren havner foran øret.

410gsm er ingen klump.
410gsm er ingen klump.
Tilbehørspakken.
Tilbehørspakken.
Kamskjellsformatet er foretrukket av mange.
Kamskjellsformatet er foretrukket av mange.

Når du åpner opp telefonen ser du lett at dette er en Doro-modell. Store, opphøyde taster med stor skrift og godt med luft mellom seg gjør at det er lett å treffe riktig, og du trenger ikke forstørrelsesglass for å lese tallene.

I esken som følger med telefonen får du med en håndreim, en stor brukermanual med stor skrift, et hodesett og en lader.

Send MMS til bestefar!

Doro 410gsm har fått en forholdsvis stor skjerm på to tommer, og oppløsningen er på 176 x 220 bildepunkter.

At Doro har gitt telefonen en såpass heftig skjerm skyldes at det skal være mulig å se på bilder. Det er nemlig støtte for MMS-meldinger på denne modellen, slik at du kan sende feriebildene dine rett hjem til bestemor. Og det setter hun pris på.

Du kan også sende MMS-meldinger med telefonen, men mangelen på kamera gjør at det muligens ikke blir den mest brukte funksjonen.

En annen funksjon som ikke er vanlig på Doros telefoner, er Bluetooth. Dette er på plass på 410gsm, slik at du kan bruke trådløse hodesett. I tillegg gir Bluetooth-støtten åpning for å bruke høreapparater som støtter standarden.

Enkle menyer

Menysystemet er like enkelt som på de andre Doro-modellene. Du kan kun bla til sidene, og antall menyvalg er begrenset. Om du vil korte ned listen enda mer, kan du fjerne de menyvalgene du måtte ønske, fra innstillingsmenyen.

Nødknappen er lett tilgjengelig.
Nødknappen er lett tilgjengelig.

Hvor ble lommelykten av?

Vi likte veldig godt at Doro 345gsm kom med en lommelykt som kunne aktiveres ved å trykke inn en knapp på siden av telefonen. 410gsm har dessverre ikke fått denne funksjonen.

På baksiden av telefonen finner du en egen nødknapp. På denne tasten lagrer du en liste med telefonnumre til pårørende. Når nødtasten holdes inne i tre sekunder, går en høy alarm, samtidig som telefonen ringer opp det øverste nummeret på listen.

Høy lyd, som forventet

Som forventet er lyden i 410gsm høyere enn på en vanlig telefon, noe som kommer godt med for de med nedsatt hørsel. Det er også støtte for høreapparater. Ifølge brukermanualen støtter telefonen de fleste høreapparater på markedet.

Batteriet i 410gsm har en kapasitet på 850 mAh, noe som gir deg en taletid på fire timer. hviletiden er på 280 timer.

Konklusjon

Doro 410gsm er den hittil mest elegante eldretelefonen vi har sett. Med kamskjellsformat og runde former skiller den seg ikke nevneverdig fra vanlige telefoner på markedet. Straks du åpner den opp ser du imidlertid at det er en Doro-telefon du har med å gjøre, med store taster, stor skrift og en lettlest skjerm.

Telefonen har fått flere funksjoner enn søstermodellene sine, og byr blant annet på både Bluetooth og MMS-støtte. Sistnevnte gjør at du kan sende feriebildene dine rett hjem til bestemor mens du ligger på stranden i Syden.

Telefonen har ellers de samme egenskapene som alternativene på markedet, men vi savner lommelyktfunksjonen.

Generelt sett er 410gsm et bra valg for målgruppen, og det er deilig å se at en eldretelefon ikke trenger å være stor og klumpete selv om den har store taster og lettleste menyer.

Dersom utseendet ikke spiller noen særlig stor rolle, og MMS-funksjon er overflødig, er Doro 345gsm verdt en nærmere titt. Dersom heller ikke SMS-muligheter er noe krav, er Doro 338gsm et bra valg.

Les også nybegynnerguiden: Få din nye mobil klar på 1-2-3

Doro PhoneEasy 410gsm   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen