Donkey Kong relanseres etter 37 år i den originale arkadeversjonen.
Donkey Kong relanseres etter 37 år i den originale arkadeversjonen. (Foto: Skjermdump / Nintendo)

Donkey Kong relansert for første gang på 37 år

Nå får du den originale arkadeversjonen på Nintendo Switch.

Nintendo relanserer nå sitt legendariske arkadespill, Donkey Kong, for første gang siden det ble utgitt i 1981. Det 37 år gamle spillet har nemlig ikke vært mulig å anskaffe utenom via de originale arkademaskinene, melder The Verge.  

Det nye (gamle) spillet blir tilgjengelig for Nintendo Switch til en pris på 7,99 dollar, eller rundt 65 norske kroner, fra Nintendo sitt arkade-arkiv.  

Inneholder tre utgaver

Kjøper du deg Donkey Kong, får du angivelig tre utgaver av spillet. Den ene er den originale, japanske versjonen, en oppdatering av denne, samt en internasjonal versjon – som er den du spilte her på berget. 

Spillet er ment å spilles i høyden, så når du spiller på Nintendo Switch kan du snu maskinen slik at du spiller med skjermen 90 grader fra normalen. 

Nedkortet versjon på andre plattformer

Ifølge The Verge er Donkey Kong-versjonen du spilte på NES-maskinen til Nintendo en nedkortet versjon av spillet. Samtidig skal spillet ha blitt totalt kodet om når det ble inkludert i spillet Donkey Kong 64. 

I tillegg til å relansere den originale versjonen av Donkey Kong, har Nintendo også flere andre spill på lur. I arkadearkivet vil du nemlig også finnet et spill ved navn Sky Skipper, et spill som kun fant veien til noen få testarkademaskiner i 1981. Her har selskapet måtte hente ut spillet fra en av de få gjenlevende arkademaskinene som hadde det installert. 

Vi har også testet Nintendo New 2DS XL:
Her kan du lese hele testen »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen