Donerer kildekode til OpenSolaris

Sun StorageTek 5800
Sun StorageTek 5800

Ved å donere kildekoden for Sun Storagetek 5800, også kjent under kodenavnet "Honeycomb", håper Sun å få fart på såkalt "åpen lagring". Sun vil gjerne at også andre selskaper følger etter.

Ifølge en talsmann for Sun mener selskapet at det å åpne kildekoden til lagringssystemer er en trend som stadig vil bli sterkere i lagringsindustrien. På den annen side skal det sies at en rekke analyseeksperter er skeptiske til Suns påstander og ser dette mer som et PR-triks.

Det er heller ikke uvanlig å donere bort kildekoden til produkter som man ikke er fornøyd med rent salgsmessig og håpe på en energi-innsprøytning fra fri programvare-miljøet. Hvorvidt Sun har rett i at mange andre lagringssystemer også vil havne under samme fane, vil tiden vise.

Donasjonen er selvfølgelig positiv for fri programvare-miljøet, som dermed har fått nye kodelinjer å leke seg med. Pr. dags dato er OpenSolaris lisensiert under CDDL (Common Development and Distribution License), som igjen er basert på Mozilla Public License 1.1.

Last ned kildekode

Den nevnte kildekoden kjører på et hvilket som helst x86-system og kan lastes ned her: HoneyComb Fixed Content Storage.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen