Donald Knuth-forelesning på nettet

Forelesninga har tittelen "Finding all spanning trees", fritt oversatt til "Å finne alle utfaldande tre", og vil verte lagt ut på Stanford-universitetets heimesider. Donald E. Knuth er ein av dei mest kjende figurane innanfor datateknologi og diskret matematikk.

Knuth har fått æra for oppfinninga av "literær programmering", ideèn om at ein ikkje skal skrive dataprogram som er lettleselig for ei datamaskin, men lettleselig for mennesker. Bøkene til Knuth vert rekna som klassikarar, og hans enno uferdige verk The Art of Computer Programming (TAOCP) volum 1 til 3 vart kåra av American Scientist til å vere blant dei 12 beste vitenskaplege skriftene i det 20. århundre, i lag med m.a. Einsteins relativitetsteori.

Knuth arbeidar no med volum 4 av TAOCP, som han reknar med vil vere ferdig i 2007. Knuth har òg vorte kreditert for bruken av ordet "web" i forbindelse med samlingar av hypertekst-dokument, slik som det er i bruk i dag på Internett. Han er òg oppfinnaren av typesettingsspråket TeX, som i dag er i utbredt bruk for å skrive matematiske formlar på ei datamaskin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen