Det er ikke hverdagskost at en dommer gir seg selv straff. (Bilde: iStock/2361825)

Dommer straffet seg selv da telefonen forstyrret retten

– Loven er lik for alle.

Vi har vel alle opplevd at mobiltelefonen ringer på de mest upassende tidspunkt – som under et viktig møte eller i en begravelse. Som om ikke det var flaut nok fra før, slipper man i det minste å bli ilagt en bot for opptrinnet. Det gjør man ikke i rettsalen til dommer Raymond Voet i den amerikanske delstaten Michigan.

Voet har innført en streng praksis, og alle forstyrrelser fra smarttelefoner eller lignende blir derfor ansett som «forakt for retten». Da gjelder det bare å passe på sin egen mobilbruk, men så skjedde det utenkelige – Voets egen mobil satte i gang med å lage lyder.

«Si mamma»

Sist fredag, da en aktor gikk gjennom sine avsluttende argumenter foran en jury, begynte Voets nye smarttelefon å etterspørre stemmekommandoer.

Ifølge Voet selv må han ha kommet borti telefonen, før en høyrøstet stemme begynte å si «jeg forstår ikke. Si noe som "mamma"».

Dermed måtte dommeren bite i det sure eplet og gi seg selv en bot på 25 dollar (140 kroner), for å ha vist forakt for retten.

Tok mobiler fra politiet

Voet skal ha brukt en Blackberry-mobil i en årrekke, før han byttet over til en Windows Phone-basert telefon nylig. Han var derfor ukjent med operativsystemet:

– Det er en unnskyldning, men jeg tar ikke unnskyldninger fra noen andre. Jeg stiller strenge krav, ettersom mobiltelefoner er en distraksjon når det er alvorlige saker på gang, sier han ifølge Huffington Post.

– Rettssalen har en spesiell plass i samfunnet, og må derfor respekteres.

Voet har over årenes løp tatt mobilen fra politimenn, advokater, vitner og andre besøkende i rettssalen. Derfor gikk han konsekvent til verks når det til slutt endte opp med å bli han selv som sto bak mobilforstyrrelsen.

Her er en annen tabbe fra den andre siden av loven:
Skrøt av egne forbrytelser på Facebook – ble arrestert »

(Kilder: Huffington Post, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen