(Bilde: Refsports)

Dommer-app vant Partnerprisen

Telenor gir 100.000 kroner til en mobiltjeneste som styrker breddefotballen i Norge.

Siden 2009 har Telenor delt ut Partnerprisen til en aktør de har samarbeidet med. I år gikk prisen til Refsports, som har utviklet appen RefSoccer som skal gjøre det enklere for dommere, lagledere og idrettskretser å organisere fotballkamper.

– Vi er stolte av å kunne overrekke årets pris til Refsports. De har tatt en dagligdags utfordring og automatisert denne slik at hverdagen blir morsommere og enklere for en stor gruppe mennesker, sier Pål Normann Johansen, juryformann og salgsdirektør Partnere i Telenor Business i en pressemelding.

Refsports vinner også en pengepremie på 100.000 kroner.

Til venstre: Richard Skjærstad, salgssjef Partner i Telenor Business, til høyre: Martin Eikeland, grunnlegger og daglig leder av RefSports.
Til venstre: Richard Skjærstad, salgssjef Partner i Telenor Business, til høyre: Martin Eikeland, grunnlegger og daglig leder av RefSports.Foto: Telenor

Digitaliserer dommerjobben

Mens det fortsatt hersker stor uenighet om å ta i bruk teknologi i proffotballen, for eksempel mållinjeteknologi eller videodømming, blir det neppe like kontroversielt hvis dommeren bytter ut penn og papir med en mobil enhet for å registrere mål, gule og røde kort, innbytter og vurdere tilleggstid. Også for trenere kan det være nyttig med en digital ordning for utfylling av dommerkort. RefSoccer vil tilsynelatende spare både dommere, trenere og fotballkretser i Norge for en god del ekstraarbeid.

– Dommerkort med informasjon om spillere, trenere og dommere fylles ut via websiden eller via en applikasjon på mobiltelefonen. Under kampen har dommeren et display rundt håndleddet, hvor han taster inn mål, gule og røde kort, innbyttere, frispark og annet. Denne informasjonen går via mobilnettet direkte inn i et sentralt system hos den aktuelle idrettskretsen. På denne måten vil all administrasjon av kamper bli langt enklere, raskere og mer korrekt. Via mobilappen vil man også kunne holde seg oppdatert på stillingen underveis i kampen, forklarer Martin Eikeland, som er grunnlegger og daglig leder i RefSports.

– Vi er et lite team på seks personer, med bakgrunn fra klubb og krets, IT og økonomi, samt reklamebyrået Edison Wolfram. Prisen vil gi oss god hjelp i den videre utviklingen. Vi vil takke spesielt Innovasjon Norge og Connect Norge for verdifull støtte i startfasen, sier Eikeland videre.

4G-nytte var en forutsetning

RefSoccer til Android.
RefSoccer til Android.Foto: RefSoccer

Over 27.500 fotballag deltok i offisielle turneringer i Norge i fjor, ifølge NFF. Det sier litt om hvor mange nordmenn som potensielt kan ha nytte av en slik app bare her til lands. Telenor tenker imidlertid globalt med Refsports og deres fotball-app. Løsningen ble også testet ut på årets Norway Cup og Dana Cup.

– Konseptet er innovativt med et stort markedspotensial, også globalt. Innenfor fotball er det 27 000 lag bare i Norge, og det er 250 millioner utøvere globalt. Vi mener også at løsningen har store muligheter for videreutvikling i en rekke retninger, ikke minst når det gjelder bruk av og integrasjon med sosiale medier, sier juryleder Normann Johansen i Telenor.

Han legger ikke skjul på at juryen har plukket en vinner av Partnerprisen 2012 som de tror vil gi Telenor ekstra oppmerksomhet for sitt nye 4G-nett.

– Løsningen fungerer på mobile enheter og er avhengig av et godt og robust mobilt bredbånd. Dette gjelder spesielt for rask overføring av bilder og etter hvert video. Løsningen er derfor godt posisjonert for å kapitalisere på de store investeringene vi har gjort i utbyggingen av vårt 4G-nett, noe som var en forutsetning for årets Partnerpris, avslutter Normann Johansen.

Last ned RefSoccer gratis til iPhone eller Android

I tillegg til Pål Normann Johansen bestod juryen av Giert von der Lippe i Connect Norge, Torgeir Waterhouse i IKT Norge, og markedsdirektør Marina Lønning i Telenor Business.

Les også: Delte mobilnumrene til Tippeliga-trenerne i NFFs app

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen