– En god start

Teknofil Xbox One

(Bilde: Microsoft)

– En god start

De amerikanske anmelderne liker Microsofts nye konsoll.

Xbox One lanseres i Nord-Amerika og en rekke andre land i disse dager. Dessverre var Norge blant dem som trakk det korteste strået, og vi får ikke se konsollen her til lands før i 2014.

Xbox One kan i alle tilfeller by på en åttekjernet prosessor, 500 GB harddisk, 8 GB RAM og støtte for Blu-ray, DVD og CD. 7.1-lyd og oppløsninger opp til 4K støttes også.

Prisen i Norge er på cirka 4000 kroner, drøyt 500 kroner mer enn rivalen PlayStation 4 (først og fremst fordi bevegelsessensoren Kinect er med på lasset).

Siden utgivelsen av Xbox One nå har begynt å rulle ut i andre deler av verden, har testene slått følge. Er Microsofts ferske konsoll den nye stuekongen?

Følg med på Xbox One via prisguiden »

Det gode

Foto: Microsoft

På den positive siden finner vi ytelsen til den kraftige boksen fra Microsoft, som mottar skryt fra alle. Det er imidlertid hele åtte år siden forrige boks, og selv om TechCrunch er fornøyde, får de likevel ikke bakoversveis med tanke på hva slags kraft Xbox One klarer å presse ut.

Mens spillutvalget på PlayStation 4 har fått ris av de fleste kritikerne, stiller de seg mer positive til det Xbox One har å by på ved lansering. The Verge er spesielt positive her. Håndkontrolleren høster også ros. TechCrunch syns den er helt fantastisk, mens Ars Technica kaller den «utrolig komfortabel».

Grensesnittet og alle de interaktive funksjonene får som regel tommel opp, og Gizmodo sammenligner Xbox One med en framtidskonsoll på grunn av elementer som stemme- og gestkontroll.

Det dårlige

Foto: Microsoft

På den negative siden retter mange skytset mot selve designen til Xbox One. Flere mener at den er for stor og klumpete, eller rett og slett «litt stygg», ifølge TechCrunch.

Selv om stemmekontrollen er god når den fungerer, bommer den altfor ofte, mener flere medier. I tillegg er nytteverdien av snapfunksjonen for to apper på samme skjerm tvilsom, hevder Digital Trends.

Ars Technica, på sin side, liker ikke at kontrolleren fremdeles har to vanlige AA-batterier for å bli ladet opp, og de er ekstra kritiske til at bytting mellom spill kan slette ulagret data uten advarsel.

Konklusjon

Foto: Microsoft

Selv om Xbox One ikke er alt det Microsoft tror at den er, er den fremdeles en god begynnelse, skriver Engadget. Det er nok maskinkraft på plass til å holde stand i flere år, mens systemet og programvaren er såpass fleksible at de er forberedt for hva enn framtiden bringer.

Xbox One har god ytelse, flere gode spill, et kjekt grensesnitt og nyttige spesialfunksjoner – når de fungerer, vel å merke. Flere bugs og irritasjonsmomenter gjør seg gjeldende, men i likhet med PlayStation 4, kan dette fikses via framtidige oppdateringer.

Gizmodo skriver at det er «generelt dumt å kjøpe en ny konsoll ved lansering», og Xbox One er ikke noe unntak. Nettstedet framhever likevel konsollen som svært framtidsrettet, men det spørs om alle har behov for de ekstra kontrollfunksjonene. I så fall kan du spare penger ved å kjøpe PS4, mener Ars Technica.

Les flere tester av Xbox One nedenfor:

Microsoft viser hva vi faktisk har i vente:
Slik fungerer Xbox One »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen