Surface Pro 2

(Bilde: Microsoft, Shutterstock/94556611)

– Betydelig raskere kraftpakke fra Microsoft

Sniktittene på Microsofts nye flaggskipet har dukket opp, og meningene er delt.

Førsteinntrykkene av Microsofts nye nettbrettflaggskip, Surface Pro 2, har begynt å dukke opp på nett. Mens dette ikke er grundige tester, er alle uansett enige om én ting: Surface Pro 2 er en kjapp og solid satsing fra Microsoft.

Ingen sylfide

Nettbrettet ser likt ut som det forrige, og framstår som solid bygget i magnesium. Alle er imidlertid ikke enige om følelsen man får av det. The Verge mener for eksempel at enheten fremdeles kjennes litt klumpete og tung ut når man holder det, men Engadget syns Pro 2 virker tynnere og svært kompakt med sine 0,9 kilogram.

«Den er rimelig tung og tykk for å være et nettbrett», skriver The Next Web, mens Engadget påpeker at tykkelsen gir plass til en generøs mengde med kontakter – deriblant USB 3.0. Er du på jakt etter det slankeste av det slanke, er med andre ord ikke Pro 2 for deg.

Kjapp og sømløs

Foto: Microsoft

Pro 2 er derimot ment for proffer og kunstnere, skriver The Next Web. På innsiden finner vi et nytt og forbedret Haswell-brikkesett fra Intel, mer RAM og forbedret stativ med to trinn på 20 og 40 grader.

Den store forskjellen mellom Surface 2 og Surface Pro 2 er rett og slett ytelsen, skriver Engadget. Haswell-brikken jekker opp regnehastigheten noen hakk, men er også langt mer strømgjerrig.

TechCrunch skriver at batteriet er minst 60 prosent bedre i mange krevende scenarioer, mens totalt sett skal batteriet holde ut 75 prosent lenger. Med forlenget batteritid og nytt stativ, har Microsoft forbedret to av tingene de satte seg fore å endre, mener TechCrunch.

Konklusjon

Surface Pro 2 har ikke vært under lupen hos noen uavhengige nettsteder ennå, så inntrykkene hittil har vært rimelig overfladiske. Oppfatningen virker likevel å være generelt positiv – Surface Pro 2 overgår forgjengeren i ytelse, batteritid og med bedre stativ.

Det kraftige nettbrettet er likevel ikke ment for alle. Her er det mye styrke innabords, slik at folk med mindre krav muligens kan si seg fornøyde med lillebroren Surface 2. Med Surface Pro 2 retter Microsoft seg mot bedrifter og hjemmebrukere som vil erstatte den bærbare PC-en (og kanskje til og med den stasjonære), og da gjenstår det å se om selskapet lykkes med satsingen.

Til slutt er det også verdt å nevne at alle framhever tilbehøret til Surface Pro 2. Power Cover-tastaturet og dokkingstasjonen gir både bedre batteritid og flere valgmuligheter, og resulterer i et pluss i margen.

Fire versjoner i Norge

Les mer om Surface Pro 2 på Microsoft.com. Selskapet oppgir at nettbrettet kommer for salg i Norge den 22. oktober, i følgende versjoner:

  • 64 GB til 7299 kroner
  • 128 GB til 8099 kroner
  • 256 GB til 10 499 kroner
  • 512 GB til 14 599 kroner

Les også mer om lillebror:
Her er Surface 2 »

(Kilder: The Verge, The Next Web, Engadget og TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen