– Dette er det nærmeste du kommer en Macbook Air

Teknofil Sony Vaio Pro 11"

(Bilde: Sony)

– Dette er det nærmeste du kommer en Macbook Air

Ekspertene har troen på Sonys tynneste Ultrabook.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

«Endelig lager Sony gode bærbare datamaskiner igjen». Slik starter nettstedet Gizmodo sin test av Sonys nyeste Ultrabook, som har mye å bevise.

I et stadig vanskeligere PC-marked som må kjempe mot nykomlinger som nettbrett og hybridmaskiner, skulle man kanskje tro at tilsynelatende tradisjonelle bærbare PC-er måtte vike for de nye formfaktorene.   

Med Sony Vaio Pro 11 viser imidlertid Sony at de virkelig kan lage en lekker, lett og funksjonell bærbar datamaskin som kan hevde seg blant de aller beste på markedet. 

Spesifikasjoner
Maskinvare
Prosessor
1.8GHz Core i7-4500U, Intel HD 4400
Harddisk
128 GB SSD
Skjerm
11,22 tommer, 1920 x 1080 oppløsning
Berøringsteknologi, IPS LED
Optisk enhet
N/A
Trådløs tilkobling
802.11a/b/g/n WiFi
Bluetooth 4.0
Batteri
42 Wh
Annet
Størrelse
1,7 cm tykk
Vekt
870 gram
Pris:
Ukjent

Ubeskrivelig lett

Maskinen kommer  i både svart og grått, og er noe av det letteste du finner på PC-markedet: 

— Da jeg først tok den ut av boksen lettet jeg febrilsk etter et batteri jeg kunne stappe i den, da jeg antok at den umulig kunne være så lett, skriver The Verge, som mener at innmaten og skjermen utgjør et ypperlig stykke arbeid. 

Maskinen veier bare 870 gram, som er omtrent 140 gram lettere enn Apples 11-tommers Macbook Air. Av og til kan den nesten føles for tynn, ifølge én av anmelderne:

— Det føles nesten som at den kan knekke hvis en en stiv kuling skulle komme, og berøringsflaten er heller ikke den beste, skriver The Verge. 

Lyrisk stemning

Likevel er de fleste testerne enige om at det totalt sett er en strålende maskin, som både kan levere god batteritid, en herlig berøringsfølsom skjerm med 1920 x 1080 piksler og en uslåelig vekt. The Verge mener imidlertid at hvis du først skal kjøpe en Vaio bør du gå for 13-tommeren, og ikke 11-tommeren:

— Hadde jeg kjøpt en Windows 8-Ultrabook akkurat nå, og jeg ikke ville hatt en vill konstruksjon eller konverterbar design, hadde jeg kjøpt 13-tommer-utgaven av Vaio Pro. Den er verdt de ekstra hundrelappene du må ut for å oppgradere fra 11-tommeren, konkluderer de i testen sin.

Engadget og Cnet er rimelig enige:

— Sony Vaio Pro 11 er en nydelig liten maskin for pendlere. Du betaler for den lille størrelsen og den lave vekten, så hvis dette ikke er viktige elementer for deg er det flere billigere alternativer der ute, skriver Cnet.

— Kjøp den!

Engadget er kanskje de mest fornøyde av alle testerne, og anbefaler Sonys nye bærbare datamaskin uten hemninger: 

— Pro-serien til Vaio forbedrer alt fra den gamle Z-serien. Tynnere, lettere, bedre tastatur og en episk batteritid. Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale deg å kjøpe Pro-en.

Du kan lese alle testene i sin helhet her: 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen