– Stor, men ikke strålende

Teknofil Nokia Lumia 1520

(Bilde: Nokia)

– Stor, men ikke strålende

Den første brettmobilen med Windows Phone går under lupen.

Nokia Lumia 1520 er den første brettmobilen som kjører operativsystemet Windows Phone 8.

Smarttelefonen er enorm, med en skjermstørrelse på hele seks tommer. Oppløsningen er på 1080 x 1920 piksler, mens batteriet er på 3400 mAh. Kameraet kan skilte med 20 megapiksler, og telefonen får ellers glede av 2 GB RAM og prosessorkraft fra den firekjernede Snapdragon 800, klokket til 2,2 GHz.

Nå har en rekke internasjonale nettsteder testet Lumia 1520, og da gjenstår det å se om kjempen har noe for seg.

Følg med på Nokia Lumia 1520 i prisguiden »

Det gode

Foto: Nokia

Engadget går offensivt ut og erklærer Nokia Lumia 1520 som den beste Windows Phone-enheten noensinne. Sammen med flere andre nettsteder trekker Engadget fram skjermen som spesielt lekker og motstandsdyktig mot irriterende gjenskinn.

The Verge skriver at brettmobilen har solid byggekvalitet, mens Pocket-lint kaller kameraet og valgmulighetene innen foto for «fantastiske».

TechRadar setter pris på MicroSD-inngangen som tillater ytterligere lagringsplass, og til slutt får også batteritiden og prosessorytelsen skryt av blant andre Windows Phone Central.

Det dårlige

Foto: Nokia

Gizmodo er det nettstedet som stiller seg mest negativ til Lumia 1520. Ifølge dem er telefonen altfor stor, og man burde heller gå for brettmobilen Galaxy Note 3 i stedet – ettersom den blant annet byr på en slankere profil og noen hendige ekstrafunksjoner.

The Verge er ikke like kritiske, men mener likevel at Windows Phone ikke drar nytte av den seks tommer store skjermen. I tillegg er det ikke mulighet til å kjøpe eller leie videoer for å se utenfor Internett ennå.

TechRadar syns hjemskjermen kan bli for rotete, mens CNET mener at lydkvaliteten er litt dårligere enn Nokia-telefoner flest. Ellers går mye av kritikken ut på manglende apper hos Windows Phone.

Konklusjon

Foto: Nokia

Mashable oppsummerer det generelle inntrykket av Nokia Lumia 1520 på følgende måte: Windows Phone har blitt stor, men ikke strålende.

The Verge skriver at Samsung har bevist at det finnes et marked for store telefoner, men at ikke alle smarttelefoner nødvendigvis blir bedre med større skjermer. Lumia 1520 skal være et godt eksempel på det, ettersom den har blitt mer diger og uhåndterlig, samtidig som Windows Phone ikke egentlig utnytter den massive størrelsen og oppløsningen.

Engadget er derimot mer positive, og hevder at brettmobilen er den beste Windows Phone-modellen hittil. Nettsiden erkjenner at telefonen kan bli for stor for noen, men tror at Full HD-oppløsning er på vei til mindre enheter. Økosystemet er i vekst og nå kan endelig produsentene lage dingser med de beste delene, og dermed mener Engadget at Lumia 1520 er en døråpner for Windows Phone.

Les meningene om en annen gigant:
Dommen: HTC One Max »

Vil du lese flere anmeldelser av Nokia Lumia 1520, kan du sjekke ut lenkene nedenfor:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen